Altay Tokat: "Milli orduya yakışmaz"

TAKİP ET

Emekli Korgeneral Altay Tokat, gündemdeki gelişmelere ilişkin hazırladığı analizinde parti kapatmanın kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Tokat, Öcalan'ın idam edilmemesi sonrasın da bitme noktasına gelen PKK'nın yeniden canlandığına dikkat çekti.

ALTAY TOKAT / ANALİZ

Bazı odaklar; Parti kapatılmasının kaldırılması gerekir, demokrasiye yakışmıyor mealindeki sloganla kamu oyunu yönlendirmeye çalışmaktadır.

Bu yaklaşım doğru değildir. Hatta, terörle mücadele açısından tehlikelidir. Demokrasinin temel ilkeleri , ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması, özgürlükler ve vicdani değerlerle bağdaşmaz ve uyuşmaz kanaatindeyim.

Özel ve tüzel kişiler kanun önünde eşit olmalıdırlar. Suç işlemişlerse yargı yoluyla cezalandırılmalıdırlar. Bir yerlere ayrıcalıklar tanımak ilkelliktir ve sakıncalıdır diye düşünüyorum.

Meseleye, elli yıldır üstesinden gelemediğimiz, ekonomimizi kaosa sürükleyen, sorunlarımızın çözümünü zorlaştıran, çok sayıda Mehmetçiğin, polisin, korucunun ve vatandaşımızın hayatına ya da sakat kalmasına mal olan PKK Bölücü Terör Örgütüyle mücadele açısından bakmak zorundayız.

İspanya’da terör örgütü ile ilişkisi olan siyasi parti kapatıldı ve bu karar AİHM’ye götürüldü ve AİHM tarafında onaylandı.

PKK ile mücadele Özel Savaştır. Dolayısıyla;Terörle Mücadele Stratejisi,Milli gücü oluşturan
siyasal, askeri, ekonomik ve sosyo-kültürel unsurların geliştirilmesini ve kullanılmasını
kapsar.

Askeri stratejisi; Askeri gücün kullanılmasını ve geliştirilmesini ön görür. Alan Hakimiyet Harekat Kompseti ile Terörstleri "ARA-BUL-ETKİSİZ hale getir" Doktirini çerçevesinde gerilla, yani komando taktik ve tekniklerinin uygulandığı takdirde başarı şansı kesindir.

Bu mücadele de 19982de PKK marjinal düzeye indirildiği ve caydırıcılığımız nedeniyle hiç bir devlet Apo yu kabul etmedi ve ABD şartsız teslim etti.

Aynı ABD ; FETÖ yü vermiyor. Çünkü; FETÖ yanlış mücadele yüzünden bitirilemedi. Ordunu büyük bir bölümünü FETÖ'ye kaptıran tepedeki komutanlara bir işlem yapılmadı üst düzey siyasi ayağına gidilmeldi. Askeri öğrenciler ihraç edildi. Askeri okullar ve hasteneler kapatıldı. Biz bunu mücadele zannettik. Bu kapsamda fetö işime tekrar yarabilir düşüncesi ile ABD de koruyor ve kolluyor.

Biz ne yaptık? APO ya mahkeme tarafından idam kararı verildiği halde affettik . Burada Hükümetin ve "Biz tarafız karışmıyoruz" diyen dönemin Komuta Heyetinin vebali, günahı ve suçu çok büyüktür. Bundan dolayı biz yani PKK ile bölgede mücadele edenler olarak ; Bu komuta Heyetine; Şehit, gazi ve kahramanlara sahip çıkmayan komutanlar gözüyle
bakıyoruz.

Halbuki, Komuta Katı mahkemenin kararının uygulanmasın da kararlı ve cesurca davranmalı idi. 

APO affedilince PKK cesaretlendi ve umutlandı.

Daha sonra Kumpas Davalarını yaşadık. PKK ile müzakereye oturduk.

Operasyonları kısıtladık. Bu süreçte PKK toparlandı ve azgınlaşma fırsatını yakaladı. Taviz ve müzakere yönteminin ağır bedellerinden biri olan hendek çatışmalarını yaptık.

Şimdi, Suriye'de siklet merkezi yapılarak PYD üzerinden ABD'nin açık desteği ile en azından Özerk Devlet kurma aşamasını yakaladılar.

Kısaca, PKK hala bekamıza yönelik ciddi tehdit ve tehlike konumunu
korumaktadır.

Terörle mücadele bahane edilerek şehit, gazi ve kahramanlar dururken emekli Orgenerallere aşırı imtiyazlar tanındı. Bu tür ayrıcılıkların faydası olamaz ve Milli Ordunun Ruhuna yakışmaz.

PKK nın teröristleri, halk içinde faaliyet gösteren milis ve sempatizanları vardır ve hepsi PKK'nın elemanıdır. Parti Kapatılmasını kaldırdığımız zaman Şemdinli'de teröristlerle kucaklaşan Milletvekilleri, Belediye araçları ile dağa malzeme taşıyanlar, PKK'ya
terör örgütü diyemeyenler vs affedilmiş olmaz mı?

PKK'nın işine yaramaz mı?

E. Korgeneral Altay Tokat yazdı: Arap bayraklarındaki siyah renk Osmanlı'dan kurtulma anlamına geliyor, Filistin gibi!

E. Korgeneral Altay Tokat yazdı: Laik Cumhuriyetimizin kıymetini hâlâ anlayamadık mı?

altay tokat