Altay 18 yıllık Süper Lig özlemine son verdi! Süper Lig'in ikinci İzmir takımı oldu

TAKİP ET

TFF 1. Lig Play Off final maçında Altınordu ile karşı karşıya gelen Altay, son dakikalarda bulduğu gol ile rakibini 1-0 mağlup etti. 108 yıllık çınar, bu galibiyeti ile Süper Lig'e giriş biletini kaptı ve 18 sezonluk hasretine son verdi. Siyah beyazlı ekibin tecrübeli teknik adamı Mustafa Denizli, 18 yıl formasını terlettiği takımını 38 yıl sonra Süper Lig'e çıkarmanın gururunu yaşadı.

TFF 1. Lig'de play off finaline kalan iki köklü İzmir takımı, Altay-Altınordu mücadelesinde kazanan Altay oldu. Siyah beyazlı ekip 89. dakikada Paixao'nun ağlara gönderdiği top ile golü buldu ve rakibini 1-0 mağlup etti. 

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ilk yarı 0-0 berabere sona erdi. Telafisi olmayan maçta ikinci yarıya, iki ekipte baskılı başladı.  Siyah Beyazlı ekip, Marco Paixao'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı, Adana Demirspor ve Giresunspor'un ardından Süper Lig'e yükselen 3. takım oldu.

Normal sezonu 60 puan ile 5. sırada tamamlayan siyah beyazlı ekip, play off yarı finalinde İstanbulspor'u eleyerek finale kalmıştı.

Altay, 18 sene sonra hasret kaldığı Süper Lig'e adını yazdırdı ve Süper Lig'deki ikinci İzmir takımı oldu.

MUSTAFA DENİZLİ GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI
Altyapısında yetiştiği ve 18 sene formasını terlettiği takımını 38 sene sonra final oynatan Mustafa Denizli, galibiyet sonrası göz yaşlarına hakim olamadı. Tecrübeli teknik adam, normal sezonun bitimine iki hafta kala göreve gelmiş, önce Ümraniyespor (D) ve Bandırmaspor galibiyetlerini almıştı. Denizli, Play off yarı finalinde İstanbulspor karşısında iki önemli zafere imza attı. Finalde Altınordu karşısında da tarihi bir galibiyete imza atan Denizli, 18 yıl sonra Altay’ı Süper Lig’e taşıyan isim oldu.

 

altay süper lig altınordu izmir göztepe