Alparslan Kuytul tutuklandı

TAKİP ET

Sabah saatlerinde gözaltına alınan Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul tutuklandı.

Furkan Vakfı’nun kurucusu Alparslan Kuytul, sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk ediken Kuytul tutuklandı.

Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Alparslan Kuytul Hocaefendi'yi susturmak isteyen karanlık güçler tarafından hakimlere verilen talimat sonucu büyük bir hukuksuzluğa ve rezalete imza atılarak tutuklama kararı verildi! Yazıklar Olsun!" denildi.

NE OLMUŞTU?
Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında 21 yıla kadar hapis cezası istenen Alparslan Kuytul 2019 yılının Aralık ayında tahliye edilmişti.

Alparslan Kuytul'un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Kuytul, sabah saatlerinde Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, gasp, adam yaralamaya azmettirme" suçlamasıyla gözaltına alındı. Ardından tutuklandı.

alparaslan kuytul furkan vakfı alparslan kuytul