Almanya Sağlık Bakanı: "Koronavirüs vakalarının yarısı Türkiye'den geldi!"

TAKİP ET

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Türkiye'ye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Spahn, geçen yıl koronavirüs vakalarının yarısının Türkiye ve Balkan ülkelerinden geldiğini söyledi. Alman Bakan, "Bu yıl da test ve karantina mecburiyeti olacak" ifadelerini kullandı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, düzenlediği bilgilendirme toplantısında Türkiye'ye yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Alman Bakan, geçen yıl tespit edilen vakaların yarısının Türkiye'den ve Balkan ülkerinden geldiğini söyledi.

Almanya'nın Türkiye'yi riskli bölge olmaktan çıkarmadığını ve yüksek virüs bölgesi olduğunu ifade eden Spahn, "Geçen yıl, Türkiye'deki akraba ve aile ziyaretleri ile Balkanlara gidenler yüzünden ülkemizde yüzde 50 oranında fazla vaka görüldü" dedi. 

Geçen sene ikinci dalganın yaz tatilinden sonra başladığının hatırlatılması üzerine Alman Bakan, "Bu yıl engellememiz lazım" diye konuştu.

Sağlık Bakanı Jens Spahn, Bild Gazetesi’nin “Akraba ziyaretlerine bir yasak mı gelecek?” sorusuna ise, “Hayır ama Türkiye ile bu yıl daha erkenden, gidiş-gelişler için bir test ve karantina anlaşması yapmak istiyoruz. Ve bu test mecburiyeti, Almanya tarafından geçen yıl olduğu gibi yine sınırlarda kontrol edilecek. Yurt dışı seyahatler konusundaki bu önlemler, salgının en son aşaması olacak. Test yaptırılmalı ve uyanık olunmalı. Aksi durumdaki her şey başarımızı suya düşürür” yanıtını verdi.

almanya vaka koronavirüs salgın türkiye tatil seyahat turizm