Almanya'nın konuştuğu Zeynep Avcı kimdir?

TAKİP ET

Almanya'ya damga vuran Zeynep Avcı, sosyal medyada gündem oldu. Almanya'nın O Ses yarışması Voice of Germany'de seslendirdiği Yalan şarkısıyla jüriyi kendine hayran bırakan Zeynep Avcı, Türkiye'nin en çok konuşulanları arasına girdi. Türk asıllı Zeynep Avcı'nın hayatı merak ediliyor. Zeynep Avcı kimdir? Zeynep Avcı nereli? İşte merak edilenler...

O Ses Almanya'ya yarışmacı olarak katılan Zeynep Avcı, seslendirdiği “Yalan” isimli Türkçe parça ile hem Almanya'nın hem Türkiye'nin gündemine oturdu. Tüm jüri üyelerini döndürmeyi başaran Avcı, sosyal medyanın en çok konuşulanları arasına girdi. Zeynep Avcı şarkının bitişiyle birlikte tüm salon tarafından ayakta alkışlandı. Peki Zeynep Avcı kimdir? İşte detaylar...

"TÜYLERİMİZ DİKEN DİKEN OLDU!"
Alman jürisi, “Tek kelimesini bile anlamadık ama tüylerimiz diken diken oldu. Bu ne kadar güzel bir ses ve ne güzel bir yorum...” diyerek, hayranlıklarını dile getirdi. Sarah O'Connor ve diğer jüri üyelerinin ekibinde görmek istediği Avcı, Johannes Oerding'i seçti.

ZEYNEP AVCI KİMDİR?
Zeynep Avcı, Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan ve senelerdir Berlin'de sahne alan bir Türk müzisyen. 1970'li yıllarda Türkiye'den Almanya'ya göç eden Zonguldaklı işçi bir ailenin 3 çocuğundan biri olan Zeynep Avcı 20 yıldır Berlin'de şarkı söylüyor. "Beatztanbul" adlı orkestrasıyla tanınan Zeynep Avcı müzik eğitimine çocuk yaşlarında başladı.

Büyük ud virtüözü ve müzisyen Nuri Karademirli ile çalışma fırsatı bulan Zeynep Avcı, katıldığı bir programda Türk Sanat Müziği eğitimini Serap Saat'ten aldığını söylemişti.

Hem Almanca, hem de Türkçe'ye çok iyi hakim olan Zeynep Avcı, ailesinin Türk kültürünü unutmaması sayesinde bunu başardığını dile getiriyor.

İki çocuk annesi Zeynep Avcı, yarışmaya katılmadan önce “Türkiye’de yaşamamamıza rağmen, köklerimize çok bağlıyız. Bu kültürü aile içerisinde de devam ettirmeye çalışıyoruz. İnsanların yabancı dildeki bir şarkıyı, o dili bilmeseler bile hissetmelerinin mümkün olduğunu ispat etmek istiyorum. Ve bunun zamanının geldiğini düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu.

 

Zeynep Avcı koç burcudur.
 

 

zeynep avcı o ses almanya o ses zeynep avcı yalan yalan