Almanya'dan skandal karar: Ukraynalılar için Afgan sığınmacıları sınır dışı ediyorlar!

TAKİP ET

Almanya, Ukrayna'dan gelen sığınmacılara yer açmak için Berlin'deki Afgan sığınmacıları tahliye ediyor. Foreign Policy'nin haberine göre Afganların 24 saat içinde ülkeyi terk etmeleri istendi.

Kaçak geçişleri ve göç akınını önlemek için Türkiye sınırını adeta bir kaleye çeviren Avrupa'da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Almanya hükümetinin, Ukraynalı sığınmacılara yer açmak için Berlin'deki Afganistan uyruklu sığınmacıları tahliye ettiği belirtildi.

Foreign Policy'de yer alan habere göre Almanya'nın Afganlardan 24 saat içinde ülkeyi terk etmelerinin istendiği belirtildi.

Berlin Senatosu Uyum, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından alınan karara göre Almanya, Afganların toplu olarak kalınan barınaklara ya da evsizlerin kaldığı otellere yerleştiriyor.

Berlin Mülteci Konseyi’nin yönetim kurulu üyesi Tareq Alaows, tahliyelerin halka açık yapılmadığını, mültecilerin ve kamuoyunun bilgilendirilmediğini belirterek işlerin gizli kapaklı yürütüldüğüne işaret etti.

Alaows, Alman hükümetinin “Tahliye merkezleri kısa süreli konak yerleri” ifadeleriyle Afgan sürgününü gerekçelendirdiğini ifade etti.

Alaows, ancak bazı ailelerin yıllardır orada kaldığını, taşınmak zorunda kalan ailelerin çocuklarının yıllardır okudukları okulları bırakarak sosyal çevresinden koparıldığını vurguladı.

almanya ukrayna afgan sığınmacı sınır dışı