Almanya'da halk koronavirüs tedbirlerini protesto etti

TAKİP ET

Almanya'nın başkenti Berlin'de hükümetin almış olduğu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto etmek amacıyla yapılan izinsiz gösteride çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Rosa-Luxemburg Meydan’ında izinsiz toplanan yüzlerce kişi, hükümetin aldığı koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini protesto etti.



Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı izinsiz gösteride, protestocular ellerinde “Alman Anayasası” yazan dövizler taşıdı.



Protestocular, Alman hükümetinin koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarıyla anayasadaki temel haklarını ihlal ettiğini savundu.



Hoparlörlerden birçok kez koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan 1,5 metre sosyal mesafe kuralını hatırlatan ve göstericilerin alandan ayrılmasını isteyen polis, kurala ve çağrılara uymayan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Koronavirüs salgınında can kaybı 200 bini geçti



Diğer yandan Baden-Württemburg eyaletinin Stuttgart kentindeki Schlossplatz Meydanı’nda da yaklaşık 500 kişinin koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto ettiği bildirildi.



Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını Avrupa'da can almaya devam ediyor, Almanya 154 bin 999 kişi ile dünyada en çok vakanın görüldüğü 5’inci ülke konumunda. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 760’a yükseldi.

 

almanya koronavirüs kovid19 dünya