Alman bankası Commerzbank, 2021 sonu dolar/TL tahminini 10'a çıkardı

TAKİP ET

Dev Alman bankası Commerzbank, müşterilerine gönderdiği notta, '2021 sonu dolar/TL tahminimizi 8'den tamamen sembolik olan 10'a çıkarıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Naci Ağbal’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gece yarısı kararnamesiyle Merkez Bankası (TCMB) başkanlından alınmasının ardından haziran ayı sonuna kadar dolar / TL’nin 9.70’e yükseleceğini açıklayan Fransız bankası Societe Generale’den sonra bir açıklama da Alman bankası Commerzbank tarafından yapıldı.

Commerzbank, 2021 sonu dolar/TL tahminini 10’a çıkararak “bir sonraki lira krizinin yaklaştığını” öngördü. Commerzbank’tan Tatha Ghose müşterilere gönderdiği bir notta, “Bir sonraki lira krizini tetikleyen unsurlar 2018 lira krizinin başlatanlarla aynı: Cumhurbaşkanı zorla alışılmışın dışındaki para politikası tutumunu yeniden ileri sürerek para politikasına dair bilinmeyen bir denemenin yapılacağını açıkça ortaya koyuyor.” dedi.

Ghose, “2021 sonu dolar/TL tahminimizi 8’den tamamen sembolik olan 10’a çıkarıyoruz” ifadelerini kullandı. Commerzbank, 2021 yıl sonunda enflasyonun 13,4 olarak gerçekleşmesini bekliyor, faizlerin ise yüzde 15 olarak kalacağını öngörüyor.

dolar tl alman banksı commerzbank dolar tahmini 2021 yılı enflasyon haber ekonomi