Alkol satışı yasaklandı mı? İçki satışı olacak mı? Üst üste açıklamalar!

TAKİP ET

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında 'tam kapanma' kararı alındı. 18 günlük sokağa çıkma yasağının netleşmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş, şimdiden kısıtlamalarla ilgili aramalara başladı. Peki hakkında en çok arama yapılan konulardan biri olan tam kapanma alkol (içki) satışı yasak mı? Tekel bayileri açık mı?

İçişleri bakanlığı tarafından 29 Nisan'da başlayacak ve 18 gün sürecek sokağa çıkma yasağı ile ilgili genelge yayımlandı. Genelgenin yayımlanmasıyla milyonlarca vatandaş detaylarla ilgili arama yapmaya başladı. 18 günlük yasak için en çok merak edilen konu ise
"Alkol satışı devam edecek mi?" oldu. İşte tüm detaylar...

"Tam kapanma" kararının ardından "Alkol satışı devam edecek mi?" sorusu yeniden gündem oldu. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tekel bayilerinin kapanma süresi boyunca 10.00-17.00 arasında açık olacağını bildirdi. Aybaş, ayrıca ''Alkol satışı yasak. Genelgede yer almıyor ama valiliklere yazı iletilmiş. Konuya ilişkin detaylı açıklama yapacağız." ifadelerini kullandı.

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya, Türkiye'nin Koronavirüs nedeniyle tam kapanmaya gideceği 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışının yasak olacağını duyurdu. Kaya, "Alkol satışı tüm günler yasak olacak. Yapı marketler kapalı olacak. AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak. Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak" bilgilerini aktardı. 

Genelgede tekel bayilerine ve alkol satışına ilişkin özel bir madde bulunmazken, marketlere ilişkin şu ifadeler yer almıştı:

"Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Yukarıda belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacaktır."

tam kapanma yasak 18 gün koronavirüs alkol içki market içişleri genelge