Ali Murat Alatepe kimdir? Sedat Peker'den Esenyurt eski belediye başkanı hakkında yeni açıklamalar

TAKİP ET

Sedat Peker, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada Ali Murat Alatepe'yi hedef aldı. Peker'in mesajları sonrasında Ali Murat Alatepe kimdir soruları merak ediliyor. İşte Peker'in iddiaları ve Alatepe'nin siyasi kariyerindeki hızlı yükselişine ilişkin detaylar...

Sedat Peker, Süleyman Soylu üzerinden girdiği Esenyurt konusunda yeni yaptığı açıklamalarla devam ediyor. Peker'in yeni tweet serisinin merkezinde ise Necmi Kadıoğlu'nun istifasıyla yerine geçen Ali Murat Alatepe var.

Kadıoğlu'nun istifası sonrasında Erdoğan'ın kararıyla yerine geçen meclis üyesi Ali Murat Alatepe kimdir, Sedat Peker'in iddiaları ve tüm detaylar...

ALİ MURAT ALATEPE KİMDİR
Sedat Peker'in, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun kaset komplosuyla koltuğuna kaybetmesinden sonra yerine geçen Ali Murat Alatepe'nin siyasi kariyerindeki ani ve hızlı yükselişi dikkat çekiyor.

1966 yılında doğan Ali Murat Alatepe, eğitim hayatını doğum yeri olan Erzurum'da sürdürdükten sonra, üniversite eğitimi Ankara'da alıyor.  

Kızılay Kurucu Bşk. Yrd., Kaymakamlık Mütevelli Heyet Üyeliği, İlim Yayma Cemiyeti Denetleme Kur. Bşk., Kent Konseyi Yürütme Kr. Üyeliği ve Genclik meclisi Başkanlığı, Erzurum dernekler birliği siyasi Koordinatörlüğü ve Kıraç spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulundu.

2009 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye meclis üyesi seçilen Alatepe, 2011-14 arası Belediye encümeni ayrıca 5 yıl plan Bütce ve spor komisyonu üyeliği yaptı.

2012 senesinden itibaren Esenyurt eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Siteler ve Toplu konutlardan sorumlu Danışmanlığı'nı yaptı.

2014 yerel secimlerinde Tekrar Esenyurt-İBB meclis Üyesi seçilen Alatepe, Necmi Kadıoğlu'nun kaset komplosuyla istifa etmesinin ardından 20 Aralık 2017 tarihinde, Erdoğan'ın kararıyla Esenyurt Belediye Başkanı seçildi.

İYİ Parti'nin deprem bölgesindeki hijyen sorunlarının araştırılması önerisi, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi!



SEDAT PEKER'İN İDDİALARI
Sedat Peker, yeni tweetlerinde ise daha önce kısaca bahsettiği Ali Murat Alatepe hakkında daha detaylı iddialarda bulundu.

Peker Alatepe'nin ani zenginleşmesine dikkat çekerken, ailesinin kullandığı yüksek fiyatlı araçların, belediye başkanlığı döneminde belediyenin kiralama işlerinin yapıldığı firmadan alındığını öne sürdü.

Peker ayrıca, Alatepe'nin değeri yaklaşık 10 milyon olan lüks bir konut aldığını ve orada yaşadığını söyledi.

İşte Peker'in o iddialarından öne çıkanlar:

..hiç parası yoktu. Ayrıca da çok eski bir model, mavi renkli Ford marka araban vardı. Bu şahıs meclis üyesi seçildikten sonra YÜCE ALLAH ona yürü ya kulum dedi. Şu anda Büyükçekmece tepekent villalarında oturuyo

Oradaki villaların fiyatı 5 milyon tl ile 12 milyon tl arası değişiyor (ne güzel dünya). Bu şahıs belediye meclis üyeliklerinin haricinde 2012 - 2019 yılları arasında siteler ve toplu konutlardan sorumlu belediye danışmanlığı da yaptı (bu danışma işleri çok bereketli geçmiş).

Şu anda oğlu Renault’un Captur model jipine biniyor. Kız evladının arabası yine Renault marka. Kendisi de Renault’un Koleos model jipine biniyor. Bunlar da pahalı araçlar ancak bu araçların markasını şu sebeple söyledim. Bu araçların hepsi ekrem görçekerin sahibi olduğu…

Esenyurt Renault bayisinden alındı. Tesadüf bu ya, ekrem görçeker isimli şahıs bu kişinin belediye başkanı olduğu dönemde belediyenin tüm araçlarını kiralayan şahıs. Ekrem Görçeker isimli şahıs Büyükçekmece Ak Parti ilçe başkanlığı da yaptı.

Ekrem Görçeker şu anda da Ak Parti genel merkez teşkilat başkan yardımcısı İç Anadolu bölge sorumlusu. Şimdi bunlar işin eğlence kısmıydı, ciddi konulara gelmek lazım. Esenyurt’un en işlek bölgesindeki gurme restorantı eniştenin üzerine yapsan da herkes biliyor sahibi sensin.


ALİ MURAT ALATEPE'DEN SEDAT PEKER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Esenyurt Eski Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Alatepe'nin bu açıklamasından saatler sonra Sedat Peker tweet atarak Alatepe hakkındaki iddialarını derinleştirdi.

ali murat alatepe ali murat alatepe kimdir