Ali Koç'u hedef alan müftüden skandal sözler: "Selanik'ten gelenlerin yüzde 90'ı sabetayist"

TAKİP ET

Düzce'de Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu, geçtiğimiz cuma namazında yaptığı konuşmada Selanik göçmenlerini ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u hedef aldı.

Filistin olayları ve Yahudilere değindiği vaazında müftü Soytekinoğlu, Selanik göçmenlerinin yüzde 90’ının Sabetayist olduğunu ve Yahudi olduklarını iddia etti. 

“Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve Sabetayist. Ne demek Sabetayist? Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler. Aslında Müslüman değil” ifadelerini kullanan müftü, ardından Gezi olaylarıyla bağlantı kurdu Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u da hedef aldı.

İşte Müftü'nün skandal sözleri:
"Selanik'ten Türkiye'ye gelenlerin yüzde 90'ı Sabetayisttir. Bunlar Müslüman gibi görünen Yahudilerdir. Aralarında, Gezi olaylarındaki eylemcileri barındıran otel sahipleri de var, şu anda bir kulübün başkanı (Ali Koç)..."
“ŞU AN SES ÇIKARMADIKLARINA BAKMAYIN”
Müftünün vaazında şu ifadeleri kullandığı duyuldu:
*Bunlar dünyanın neresinde olursa, şu an ses çıkarmadıklarına bakmayın, İstanbul’da gezi olaylarında otellerinde insanları barındıran kimdi? Gene Yahudiler idi. Şu an birisi bir takımın başında. Bunlar gücü, kuvveti eline geçirdiği zaman size de aynısını yaparlar.
Müftünün konuşması cami cemaati tarafından kayda alındı.

şaban soytekinoğlu müftü ali koç düzce müftü