Ali Koç'tan Mesut Özil'e canlı yayında sert tepki!

TAKİP ET

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, son dönemdeki kötü gidişatın ardından FB TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ali Koç, kaptan Mesut Özil'e çok sert tepki gösterdi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, canlı yayında kritik açıklamalarda bulundu. Teknik direktörden istifa çağrılarına kadar birçok konuda konuşan Koç, Mesut Özil'e çok sert tepki gösterdi.
Ali Koç, "Artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri bir kenara koyup, Fenerbahçe için yapacaklarına konsantre olmalı" dedi.

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:
“Güzel bir yaz kampı geçirdik. Birkaç sene olduğu gibi bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı. Ama genelinde iyi bir kamp dönemi geçirdik. Sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Samandıra için en iyi iklimi, en iyi şartları tesis etmeye çalıştık. Bu da homojen bir yapı, herkesin her şeyden önce takımı öne koyduğu, birbiri için savaşan ve Fenerbahçe’nin hasret kaldığı şampiyonluğun kıymetini bilecek bir ekip kurmaya çalıştık. Takım kurmaya çalışırken de, elimizde olmayan mali sebeplere, kısıtlamalara rağmen elimizden gelen en iyi kadroyu da kurduk.”

"DÖRT HAFTADA İŞLER DEĞİŞİR"
“Biz Samandıra’da sezon başında inşa ettiğimiz ortamın gelişmesi için daha fazla mesai vereceğiz. Çok büyük değişikliklere gitmemiz gereken bir şey yok. Dört haftada nasıl bu noktaya geldiysek, bundan sonraki dört haftada da olumlu yönde başka bir yere gideriz. Anlamsız bir paniğe girildi diyebilirim. İki sezon evvel ki durumdan farklı olarak sezonun çok başındayız ve bize göre kaybedilmiş hiçbir şey yok. Camianın ümidini kaybetmemesi gerekir.  Zaten tespit ettiğimiz ve giderdiğimi sorunları biraz daha kuvvetlendirmek, bununla beraber bunun da bir takımın ortaya koyacağı başkaldırı ile iyi günlere dönmemiz yapabileceğimiz bir şey. Bundan da zerre kadar şüphemiz yok.”

“PEREIRA İLK GÜNDEN SORGULANDI”
“Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe’de yöneticiysen, futbolcuysan, teknik direktörsen diğer kulüplere istinaden hoşgörü ve kredi çok daha azdır. Son 15-20 yılda geldiğimiz nokta bu. Rakibin hocası 1 sorgulanıyorsa, Fenerbahçe’nin hocası 5 sorgulanır. Vitor Pereira ilk anons edildiği birinci günden sorgulandı. Bunlar yine aynı Fenerbahçe kötü gittiğinde coşkusu artan aynı kimlikler, kurumlar. Dolayısıyla Pereira hem yabancı bir hoca olduğu için yabancı hocalara tahammül yok. X bir Türk hoca 5-6 maç kaybedince sabır gerekir der, yabancı hocaya 3-4 maçta yıpratmaya başlar. Türk hocaların doğal bir koruma kalkanı vardır. Pereira buraya para için gelmedi. Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi.”

“GALATASARAY MAÇINDAN SONRA DA GİTMEYECEK”
“Pereira’yı buraya getirmekle doğru yaptığımızı düşünüyorum. Hoca son dönemde hoca değişikliği, hoca borsası var. Hocaya da söyledim, ben hoca ararsam seni ilk ben ararım. Arkandan iş çevirecek değilim. Bir taraftan bunu düzeltmeye çalışacağız, öbür taratan hoca arayacağız. Bu bizim işimiz değil. Tarzımız da değil. Tabii ki B planı olmalı ama böyle bir durum yok. Galatasaray maçını kaybetsek de böyle devam edecek. Ama o maçı da kazanacağız. Sonra tazminat yüzünden gönderemiyor diyorlar. Hocanın tazminatı yok. Biz hocamızın arkasındayız. Takımımıza da, hocamıza da inanıyoruz.”

“FORMASYONLA İLGİLİ GÖRÜŞECEĞİZ”
“Hocanın ilk günkü inancı devam etmektedir. Evet ara açıldı. 10 puan büyük bir fark gibi görünebilir. Ama bir takım farkı açtı, diğerleri aynı noktada. Oyun sistemi çok tartışılıyor. Çünkü bu oyun sistemi, tüm formasyonlar arasında en zoru. Herkesin makine gibi çalışması gerekiyor. Çok yoğun fiziksel mücadele sarf etmesi gerekiyor. Belki bu en zor formasyonu yapacak birkaç eksiğimiz var. Ama üçlü formasyon Türkiye’de çok tutmuyor. Geldiğimiz noktada hocamız oyun sistemiyle eksikleri giderdiğini, bu kadroya uyabilecek neler olabileceğini çalıştığını söyledi. Bu akşam görüşeceğiz ve işimize bakacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu hocamızın arkasından iş çevirip başka hocalarla görüşmüyor. Hoca değişikliği yapmamız söz konusu olursa ilk bunu hocamızla paylaşırız.”

“MESUT TİCARİ İŞLERİ KENARA KOYMALI”
“Sezon başından beri Van Persie olayı yaratılmaya çalışılıyor. Mesut Özil haklı olarak daha sık oynamak istiyor. Sezon başında aldığı süreler zaman içinde arttı. Hocamız ve hepimiz Mesut’un neler yapabileceğini biliyoruz. Mesut’un kabiliyetlerini tartışmaya gerek yok. Oyun sistemiyle Mesut’un yapabildikleri zaman zaman örtüşmüyor olabilir. Ama hocamızın da Mesut’a karşı önyargısı yok. Onu nasıl değerlendirebileceğini bizlere anlattı Pereira. Mesut aşık olduğu ülkesine döndü ve dünyaya ne olduğunu ispatlamak istiyor. Mesut’u burada herkes çok seviyor. Ama Mesut’un da artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri kenara koyup nasıl Fenerbahçe için en iyisini yapabilirim bunlara odaklanması gerekir. Fiziksel durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Ne yazık ki 10 günlük sakatlık yaşadı. Kayserispor maçına çıkmadan önce takımla 1 idman yapabildi. Vitor hocamız Mesut’tan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğini bir daha gözden geçirmeli. Yaratıcı ayaklarımıza uyan bir sistemi nasıl tesis eder? Onlar üzerinde çalıştığı için söylüyorum. Ama basında yaratıldığı kadar büyük bir şey yok. Oynamadığı için mutsuz. Hocanın da sorumluluğu elindeki kadronun hepsini bu maratonda nasıl kullanabilirimi daha iyi gözden geçirmesi gerekir.”

mesut özil fenerbahçe ali koç vitor pereira futbol spor