Ali İhsan Varol'a şok! O sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu

TAKİP ET

Kelime Oyunu yarışmasının sunucusu Ali İhsan Varol'a büyük şok. İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği, yayındaki sözleri nedeniyle Varol ve Emrah Safa Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Sunucu Ali İhsan Varol, Kelime Oyunu isimli yarışma programında pişmaniyeyle ilgili "İzmitliler bunu yemez, satarız biz bunu. Yoldan geçenden vergi alalım” demişti.

Tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan da sosyal medya hesabından, “Hiçbir İzmitli pişmaniye yemez arkadaşlar, sizi kekliyorlar. Pişmaniye İzmit’in yoldan geçenleri vergilendirmek için bulduğu bir metottur...” paylaşımında bulunmuştu.

Varol ve Gürkan'ın sözlerinin ardından yeni bir gelişme yaşandı. İzmit Pişmaniyesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Şahin, pişmaniyeyle ilgili söylemleri nedeniyle sunucu Ali İhsan Varol ve tarihçi yazar Emrah Safa Gürkan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Özgür Kocaeli'nin haberine göre, Şahin, "Bu kent insanlarını kentine ve pişmaniyesine sahip çıkmaya, Pişmaniyeciler Derneği olarak şikayet başvurusunda bulunacağımız zaman yanımızda olmaya ve bu hadsizlere haddini medeni bir şekilde bildirmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

ali ihsan varol pişmaniye izmit emrah safa gürkan kelime oyunu