Ali Babacan yaşanan gerilim sonrası Ahmet Davutoğlu'na seslendi: "Böyle yol yürünmez"

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gerilim yaşadıkları Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na seslendi. Babacan, "Herkes birbirini biraz idare edecek, böyle yol yürünmez" dedi.

DEVA Parti Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun önerdiği deklarasyonun 21 üyenin tamamıyla reddedildiğini söylemesi üzerine konuştu.

"BU YOL BERABER YÜRÜNMEZ ZATEN"

İki parti arasında yaşanan gerilimin ardından ilk kez konuşan Ali Babacan, "Mesaj sert mi oldu, yumuşatalım mı konusuna girersek olmaz. Birbirimizin samimiyetinden emin olmazsak, böyle ufak tefek şeylere hemen alınganlık gösterirsek bu yol beraber yürünmez zaten" dedi.

Karar TV canlı yayınında Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Babacan, Çakır'ın "21'de 21 reddedildi cevabı biraz sert olmamış mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Biz bir partiyi reddetmiyoruz. Partinin önerdiği bir metni de reddetmiyoruz. Burada kabul edilmeyen, zamanı, şekli.. Buna öyle bakmak lazım. Yazılı mülakatlarda mesajın yansıma sorunu var. 3 günde 6 şehri ziyaret ettiğimiz programda 40 dakikalık İsmail Saymaz ile söyleşi ortamıydı. 

Yoğun bir programda sert mi oldu, yumuşatalım mı konusuna girersek olmaz. Birbirimizin samimiyetinden emin olmazsak, böyle ufak tefek şeylere hemen alınganlık gösterirsek bu yol beraber yürünmez zaten. Altılı masa diye bir yapı kurduk, yol arkadaşlığı var. Tüm bu süreçte böyle ufak tefek şeylere takılırsak bu uzun yol yürünmez. Herkes birbirini biraz idare edecek, anlayışla karşılayacağız"

"SİZİ ADAM YERİNE KOYUP..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, geçtiğimiz gün Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun kendisine, "Saadet, Gelecek ve DEVA ittifak yapalım" önerisini sunduğunu açıklamıştı. Babacan'ın öneriyi partinin yetkili organlarına götürdüklerini vurgulayarak, "Bir kişi bile desteklemedi. İstemiyor arkadaşlarımız." ifadesini kullanmasıyla birlikte ortalık kızışmıştı.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Baykay, sosyal medya hesabı üzerinden, Babacan'ın sözlerine çok sert yanıt vermişti. Baykay paylaşımında, "En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir" demişti.

Gelecek Partisi'nden DEVA Partisi'ne çok sert sözler: Sizi adam yerine koyup...

Ali Babacan Ahmet Davutoğlu DEVA Partisi Gelecek Partisi