Ali Babacan'ın Ergenekon Balyoz kumpası sözlerine tepkiler çığ gibi büyüyor!

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Ergenekon ve Balyoz kumpasları hakkında "Sırf 'FETÖ'cüler uğraştı diye 'suçsuz insanlardır' demeye karşıyız" açıklamasına tepkiler çığ gibi büyüdü.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Ankara Sincan'da, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarıyla ilgili yaptığı açıklama büyük tepki çekti. 

Babacan'ın "FETÖ'cüler uğraştığına göre 'bunlar suçsuz insanlardır' denmesine karşıyız" açıklamasına siyasi partiler sessiz kalırken, kumpas mağduru Türk askerlerinden tepki yağdı.

"GERİSİ CEHENNEME KADAR..."
Balyoz kumpasından hapis yatan E. Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel, “Yorum yapmayacağım... Çok ciddi suç olur! Bıktık artık! Binlerce kez anlattık! Bunları hangi sebeple olursa dost edinenler bilsinler ki bizim dostluğumuzu reddetmektedirler. Bunların kurtaracağı ülke yıkılsın daha iyi! Benden bu kadar... Gerisi cehenneme kadar...” diye yazdı.

E. Amiral Cem Gürdeniz de “FETÖ, Türk tarihinin gördüğü en tehlikeli, en acımasız ve en sinsi terör örgütüdür. Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. William Engdahl’ın ifadesi ile soğuk savaş sonrası dönemin en büyük CIA yatırımıdır. Bu örgüte bel bağlamak devleti yok etmekle eşdeğerdir” ifadelerini kullandı.

"MİDE BULANDIRICI"
Kumpas mağduru Dursun Çiçek’in kızı avukat İrem Çiçek de “Türk ordusuna kumpas kurulurken ama Türkiye çok askeri darbe gördü diyerek kumpası izleyen ve destekleyen, 15 Temmuz’a giden yolun taşlarını dizenlerden başka bir açıklama beklemem. Ne utanma var, ne de sıkılma.Hesap veren zaten yok! Bazı siyasi manevralar fazla mide bulandırıcı” dedi. 

"UTANMAZLIK"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ "Yargıyı FETÖ’ye teslim edip Ergenekon/Balyoz kumpaslarının siyasi ayağını oluşturacaksın sonra çıkıp bağımsız yargı diyeceksin. Utanmazlık. Muhalefete muhalefet etme diyenler; bu adamlar İle Yanyana gelmekten utanmıyor musunuz? DEVA-AKP ayrışması ideolojik değil, kadro ayrışmasıdır" tepkisini gösterdi.

Emekli Koramiral Atilla Kıyat "Ali Babacan; AKP’nin kurucu üyeliğinden, MİLLET İTTİFAK’ının yıkıcı üyeliğine" diye konuştu. 

Ali Babacan'dan Ergenekon-Balyoz kumpası çıkışı: Sırf 'FETÖ'cüler uğraştı diye 'suçsuz insanlardır' demeye karşıyız!

ali babacan fetö ergenekon balyoz kumpas deva chp iyi parti siyasi