Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nde 'Şeyh Said' kavgası!

TAKİP ET

Cumhuriyet'e karşı ayaklanan ve İstiklal Mahkemeleri'nde yargılanan Şeyh Said, idamının yıldönümünde HDP ve DEVA Partisi tarafından anıldı. DEVA Partisi'ndeki anma, parti içinde kavgaya döndü.

Atatürk'e hakaretlere sessiz kalan ve "Anayasanın ilk 4 maddesi tartışılabilir" diyen Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nde 'Şeyh Said' anmaları kavgaya döndü.

HDP'nin Kürtçe hesabı, vatan haini Şeyh Said'i andı!


Mardin İl Başkanlığı'nın Cumhuriyet düşmanı ve vatan haini Şeyh Said'i anmasıyla başlayan olay parti içinde karşılıklı tepkilere neden oldu.

Mardin İl Başkanlığı'nın "Şeyh Said'i Rahmetle Anıyoruz" paylaşımı yapmasına DEVA Partisi Kartepe İlçe Başkanlığı'ndan ise yanıt gecikmedi. İlçe Başkanlığı, "Parti içinde farklı sesler olabilir, fakat bu farklı ses değil. Bu, milyonlarca şehide saygısızlık. İnşallah bu yanlıştan döner veya döndürülürsünüz" sözleriyle cevap verdi.

Ümit Doğan: Şeyh Sait'in gerçek yüzü


DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen de Şeyh Said için bir anma paylaşımı yaptı. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın da Ülsen'in paylaşımına tepki gösterdi.

Ayrıca Kurucular Kurulu üyesi Baran Deniz Bağatur da Şeyh Said için anma mesajı paylaştı. Karşılıklı paylaşımlar ve tepkiler sonrasında DEVA Partisi Kurucuları, Genel Başkan Yardımcıları ve parti teşkilatı sosyal medyada birbirine girdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'den övgü dolu sözlerle bahsetmişti: “Bütün bu güzel çalışmaya istikamet veren ilham kaynağı olan çok değerli Fetullah Gülen Hoca Efendiye şükranlarımızı sunmak istiyorum.”

pic.twitter.com/r7zFn3glXV

— Aykırı (@aykiricomtr) June 29, 2021

deva partisi şeyh said anma hain istiklal mahkemeleri