Ali Babacan'dan özelleştirme itirafı: Bugünkü aklımız olsa bunları yapmazdık

TAKİP ET

AK Parti'de Bakanlık yaptığı dönemdeki özelleştirmelerle eleştiri konusu olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan itiraf geldi. Babacan, "Elektrik, doğalgaz dağıtımı alanlarında özelleştirme doğru olmadı. Bugünkü aklımız olsa bunları özelleştirmezdik" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum'un konuğu oldu.

Babacan, kendisinin Bakan olduğu dönemde yapılan özelleştirmeleri eleştirerek, “Elektrik, doğalgaz dağıtımı alanlarında özelleştirme doğru olmadı. Özelleştirilen dağıtım şirketlerine denetime giden adam çok zayıf eleman, dolayısıyla bunlar denetlenemiyor. Bugünkü aklımız olsa bunları özelleştirmezdik” dedi. 

Adıyaman ve Şanlıurfa’daki sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Geçen hafta o bölgedeydik. Konteyner maalesef dere yatağına konuyor; su biraz yükselince konteyneri alıyor götürüyor 4 kişilik bir aileden biri vefat etti diğer 3 kişi aranıyor şu anda. Allah rahmet eylesin, milletçe başımız sağ olsun. Gerçekten felaket üstüne felaket yaşadığımız bir dönemdeyiz. Özellikle çadırda yaşayan vatandaşlarımız için son derece zor bir dönem oldu. O çadır kentler çoğu yerde su altında kaldı. Çadır kentteki vatandaşlarımızı mümkün olduğunca kapalı yerlere ve kapalı binalara taşınıyor. Vatandaşlarımız büyük zorluklar çekiyor ve devletin ilgili tüm birimleri mümkün olduğunca en hızlı şekilde çözüm üretir. Biz de gözlemlerimizi ilgili birimlere iletiyoruz ki bir an önce sorunlar çözülsün diye” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ

İstanbul Sözleşmesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan DEVA Partisi lideri, "DEVA Partisi olarak İstanbul Sözleşmesi bizim hedefimiz ama 6 parti olarak oturduk ortak bir metin hazırladık. Bir hükümeti gece, gündüz meşgul edecek kadar hazırlık var burada, hepsinin bütçesi hesap edildi, takvime bağlandı. Bu partilerin mutabık kaldığı müşterek zemindir. Bir parti bile itiraz ettiyse bu metne girmemiştir. Usul bu, dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi, Ortak Politika Metni’nde yok. Mesela bizim depremle alakalı hayat Türkiye projemiz var. 'Hayat İstanbul' projesi burada vardı bütün partiler mutabık kaldı ve Hayat İstanbul Projesi olarak girdi" dedi.

Yönetim kadrolarına dürüst ve başarılı insanların getirilmesi gerektiğini belirten Ali Babacan, “Bir an önce Türkiye’de yeni bir iktidar döneminin başlaması temel önceliğimiz. Artık ülkeyi yönetemeyen, ülkeyi krize sürekleyken bir hükümet var şu anda. Artık ülkeyi yönetemeyen insan kümesi var. Pırıl pırıl kadroları göreve getirelim bakın ondan sonra çarklar dönmeye başlıyor; Türkiye ayağa kalkıyor ve koşuyor… Bunu göreceğiz. Kilit konu dürüst işi bilen insanların yönetim kadrolarına getirilmesi. Biz gerçekten uzun yıllar işin içinde olduğumuz için ve en azından benim ve arkadaşlarımın sorumlu olduğu alanlarda iyi ve başarılı sonuçlar elde ettiğimiz için başarının sırrını biliyoruz. Bütün bunları gerçekleştirdiğimiz takdirde Türkiye gerçekten özgür, mutlu ve zengin bir ülke olacaktır” dedi.

MİLLET İTTİFAKI KAZANIRSA GÖREV DAĞILIMI NASIL OLACAK?

“Millet İttifakı seçimi kazanacak” diyen Ali Babacan, “Biz hazırlıklıyız, vatandaşlarımız bunu anlıyor ve görüyor. Biz bu seçimi alacağız ve Türkiye’de demokrasi kazanacak” dedi.

Görev dağılımlarının altılı masada hiç konuşulmadığını belirten Ali Babacan, “Partiler arasında hiçbir görüşülmüş konu yok. Biz sadece ortak yönetim modelinin nasıl olacağını anlattık ve açıkladık. Tek yaptığımız isimlendirme ortak cumhurbaşkanı adayımız. Onun dışındaki isimlendirmelerin tamamı zaman içerisinde yapılacak. Bazı kilit bürokrasi noktalarının mümkünse eğer seçimden önce çalışılması, pozisyonlara gelecek arkadaşlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirmesini faydalı bulurum. Seçimden önce Türkiye’yi hangi kadronun yöneteceğini vatandaşlar görürse iyi olur diye düşünüyorum. Bu her zaman kolay olmuyor, altı partinin müşterek yönetiminden bahsediyoruz. Dolayısıyla benim arzum mümkün olduğunca çok sayıda görevlendirmenin baştan açıklanması… Vatandaşlarımıza net öngörülebilir bir tabloyu sunmamız. Bu güveni artıracaktır” şeklinde konuştu.

Altı partinin ortak mutabakatıyla hükümetin organizasyon şemasını belirlediklerini ifade eden Babacan, "Türkiye’de her alanda kurumları ayağa kaldırmak gerekiyor. Çünkü devlet kurumları çok zayıflatıldı. Kurumların ayağa kalkması maksimum bir aydır. Kaldı ki biz altı partinin ortak mutabakatıyla hükümetin organizasyon şemasını belirledik. Burada 20 tane bakanlık söz konusu. Biz Hazine ve Maliye bakanlığını ayırıyoruz"

Ali Babacan DEVA Partisi