Ali Babacan'dan Ergenekon-Balyoz kumpası çıkışı: "Sırf 'FETÖ'cüler uğraştı diye 'suçsuz insanlardır' demeye karşıyız!"

TAKİP ET

Ali Babacan, Türk ordusuna kurulan Ergenekon ve Balyoz kumpasları hakkında çarpıcı bir çıkış yaptı. Babacan, "Sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' demeye karşıyız" dedi. Babacan, sığınmacılar ve ana dilde eğitim hakkında da konuştu.

Ankara'nın Sincan ilçesinde "Gençlik Buluşması" düzenleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türk ordusuna kurulan Ergenekon-Balyoz kumpasları, ana dilde eğitim ve Suriyelilerin geri gönderilmesine hakkında tepki çeken açıklamalarda bulundu.

"SIRF FETÖ'CÜLER UĞRAŞTI DİYE..."
Babacan bir gencin Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin sorusu üzerine "Türkiye'de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, 'Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz burdayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

"ANA DİL" ÇIKIŞI
TamgaTürk'te yer alan habere göre Babacan, "Biz ana dilini temel bir hak olarak görüyoruz. Ana dilinin öğrenilmesi, geliştirilmesi temel bir hak. Çerkez vatandaşlarımız mesela çok endişeli, bizim dilimiz yok oluyor diyorlar. Biz de bilmiyoruz, çocuklarımız zaten hiç öğrenemiyor ama bu yaşamalı diyorlar. Bunlar en doğal hakkı. Siz bunu oylatamazsınız. Elinden de alamazsınız. Sadece tanırsınız o hakkı" diye konuştu.

"SURİYELİLERİ GERİ GÖNDEREMEZSİNİZ"
Babacan, sığınmacılar hakkında da konuştu. Babacan, "Taliban rejimi hakim olunca, gelenlerin hepsi genç hepsi erkek, askeri üniformalarla insanlar, 10 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Sınır güvenliğinin sağlanamadığı bir ülke düşünülemez" dedi.

Türkiye'nin bir göç politikası olmadığını belirten Babacan, isim vermeden Zafer Partisi'ni de eleştirdi.

Babacan, şöyle konuştu:
"İşin insani boyutu var bunu hiç unutmamak lazım. Çünkü vatandaşlarımız arasında göçmen karşıtlığı büyüyor. Bir parti çıkıp sadece ve sadece dese ki 'Ben geleceğim ve ilk gün yapacağım iş Suriyelileri def etmek. Hepsini evlerine göndermek. Otobüslere doldurup sınır ötesine bırakmak' dese baya bir oy alabilir şu anda. Peki yapabilir mi? Yapamaz. Uluslararası hukuk buna izin vermez, yaptığınız hukuk dışı olur.

Kovalım diyenlere ben diyorum, hayal edin. Suriyelilerin çok yaşadığı bir semte 40 tane otobüsü gönderin. Çok değil bin 500 kişiyi evlerinden asker polis zoruyla çıkarın. Kadın çoluk çocuk kucağında bebek, zorla yapacaksınız, kendileri binmezler otobüse yani. Otobüslere doldurun, gidin sınırın ötesine bırakın. Ama bunu da kameraların önünde yapın. Yapabiliriz diyorsanız, yaparız deyin. Bu olmaz yapamayız diyorsanız, hiç boşuna konuşmayın. Var Türkiye'de öyle partiler. Yapamazsınız. Kimseyi kandırmayın."

Ali Babacan'dan Erdoğan'a destek: Sığınmacıları göndermeye uluslararası hukuk müsaade etmez

Erdoğan'dan mülteci çıkışı: Suriyelileri, Afganları ülkelerine göndermeyeceğiz!

ali babacan ergenekon balyoz fetö fetöcüler kumpas deva türk ordusu