Ali Babacan'dan Cumhurbaşkanı adayı açıklaması: "İkili görüşmelerde isimler zikrediliyor"

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin çarpıcı sözler kullandı. Babacan, "Liderler arasındaki ikili görüşmelerde isimler zikredilebiliyor" diye konuştu. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

Babacan, “Ortak aday, altı partinin de desteklediği aday demek. Altı partinin de desteklediği bir isim gerekiyor. Partilerden birisi desteklemiyorsa Altılı Masa'nın adayı olmaz. Niyetimiz; altı partinin ortak bir adayda altıda altı mutabakat sağlamasıdır” dedi.

"ADAY MASADAN OLURSA İŞİMİZ KOLAY"

TV5’te Hasan Basri Akdemir’in sunduğu “Konuşmadan Olmaz” programına katılan Babacan, şöyle konuştu:

Masa içinden olursa işimiz çok kolay. Çünkü altı genel başkandan birisinin aday olması durumunda zaten çalışmaların içerisinde, hepsine hakim. Zaten mutabakatın içerisinde. Ayrı bir mutabakat süreci işletmemize gerek yok. Altı genel başkanın dışında bir isim olursa, o ismin de bu mutabakat sürecine bir şekilde katılması gerekecektir.

"İSİMLER ZİKREDİLEBİLİYOR"

Altılı Masa'da bugüne kadar, ‘şu isim olur, bu isim olmaz’ demedik ama altılı masadaki liderlerin kendi aralarındaki ikili görüşmelerde isimler zikredilebiliyor.

Ali Babacan