Ali Babacan'dan 17-25 Aralık açıklaması: "Yüce Divan'a gitmemek için sağı solu tehdit ettiler!"

TAKİP ET

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın 17-25 Aralık olaylarına ilişkin itirafları hakkında dönemin Başbakan yardımcısı olan Ali Babacan, açıklamalarda bulundu. Babacan, 'Malum arkadaşlar Yüce Divan'a gitmemek için sağı solu tehdit ettiler' diye konuştu.

AKP'li eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları ile ilgili "Dosyada ne varsa kabul ediyorum, benim suçum. Telefondaki konuşmalar bana aittir, tapeler bana aittir, renkli çekilen kameralar, teknik takiptekilerin hepsi bana aittir" ifadelerini kullanmıştı. Bayraktar'ın itirafı sonrasında dönemin Başbakan Yardımcısı olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan açıklamalarda bulundu.

“O DOSYALAR KAPATILDI, ÖRTÜLDÜ”
Babacan, "Bir siyasi hesap yapıldı, yani öyle olursa ne olur, böyle olursa ne olur gibi. Burada doğru olan ben o günlerde de açıkça savundum. Bu Yüce Divan nihayetinde bir mahkemedir, çünkü bakanlık görevini yapan insanlar, bakanlık göreviyle ilgili konularda normal mahkemelerde yargılanmıyor orada yargılanıyor" dedi.

Babacan, "Bir bakıma orası sadece bir yargılanma değil, hesap verme aynı zamanda aklanma mekanizmasıdır aynı zamanda. Kendine güvenen insanlar ‘veremeyeceğim bir hesap yoktur’ der hesabı verir, aklanır çıkar.

Ama olmadı o gün bugündür de aradan neredeyse 8 yıl geçmiş halen gündemde. Baktık o dosyalar burada kapatıldı, örtüldü. New York’ta patladı tekrar. Halk Bankası davası dediğimiz dava bu 17-25 Aralık olayı, başka bir şey değil. Türkiye orada da dünyaya rezil oldu" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın açıklamaları şöyle;
"Bu işler şöyle, yanlış bir yola girdi mi siyasette geriye dönüş çok zor oluyor. Gittikçe batıyorsunuz, çıkamıyorsunuz.

Aynı bataklığın içine çektiği gibi o yanlış yol sizi içine çekiyor, çekiyor ve bitiyor. Dolayısıyla orada çok yanlış tercihler yapıldı o gün bugündür Türkiye bununla yatıp, bununla kalkıyor. Yazık günah gerçekten.

“MALUM ARKADAŞLAR, SAĞI SOLU TEHDİT ETTİLER”
Sadece partiye değil memlekete de olan oluyor. Bir de bu arkadaşlar Yüce Divan’a gönderilmedi değil mi? Bu toplumun vicdanında da bir iz bıraktı. Önce Soruşturma Komisyonu kuruldu. (9’u iktidar partisi, 6’sı muhalefetten) O dönem Soruşturma Komisyonu’na üye olan arkadaşlarla konuştuk tek tek. Hepsinin yolsuzluk olduğuna dair güçlü ve olumsuz kanaatleri vardı.

Daha sonra iş hukuki değerlendirmeden yavaş yavaş döndü siyasi bir değerlendirmeye ve bir siyasi hesap başladı. Ve o malum arkadaşlar sağı solu tehdit ettiler. Yakarız da yıkarız da… Ve iş döndü dolaştı hukuki mecradan çıktı bir siyasi hatta düştü."

ali babacan 17 25 aralık erdoğan bayraktar