ALES ertelendi mi? ÖSYM ALES sınavı yapılacak mı? ALES ne zaman, saat kaçta?

TAKİP ET

ALES sınavı ertelendi mi? ALES ne zaman yapılacak? Koronavirüs kapsamında alınan yeni önlemler kabine tarafından açıklandı. Kabineden, 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19:00'dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05:00'e kadar tam kapanma kararı çıktı. Normalde 2 Mayıs tarihinde yapılacak ALES sınavı için de bir erteleme olup olmayacağı adaylar tarafından merak ediliyor. ALES ertelenecek mi? İşte tüm detaylar...

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2021-ALES/1), takvime göre 2 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. Tüm sınavlar ertelenecektir." açıklamasında bulundu. Kararın ardından adaylar gözünü ÖSYM’ye çevirdi. ALES ve diğer ÖSYM sınavlarının ertelenip ertelenmeyeceği sorulmaya başladı. Peki ALES ertelendi mi? 2 Mayıs ALES iptal olur mu? ALES ne zaman, saat kaçta? İşte detaylar...

ALES ERTELENECEK Mİ?
ALES ve diğer ÖSYM sınavları ile ilgili erteleme olup olmayacağı sorusunun cevabı için, İçişleri Bakanlığının 81 ile gönderdiği genelgeye bakıldı.

Genelgeye göre, ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacak olan ve ÖSYM tarafından ilan edilmiş merkezi sınavlara katılacağını belgeleyenler (bu kişilerin yanlarında bulunan eş, kardeş, anne veya babadan bir refakatçi) ile sınav görevlileri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından tam kapanma genelgesi yayımlandı!


Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir” ifadelerini kullanması kafa karışıklığına yol açtı. Adaylar net bir karar için gözlerini ÖSYM’ye çevirdi. ÖSYM’den henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

ALES NE ZAMAN? 
Eğer bir erteleme kararı alınmazsa ALES/1 2 Mayıs 2021 tarihinde, saat 10.15’te yapılacak. Adayların saat 10.00’da sınav binalarında olmaları gerekiyor.

Sınavın sonuçları ÖSYM takvimine göre 27 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Alkol satışı yasaklandı mı? İçki satışı olacak mı? Üst üste açıklamalar!

ales sınav ösym ales ertelendi mi tam kapanma genelge