Akşener, Çinli Bakan'ın geldiği gün Kanal İstanbul'da yaşanan gelişmenin zamanlamasına dikkat çekti!

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, Çin Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye geldiği sırada Kanal İstanbul ile ilgili yaşanan bir gelişmeye dikkat çekti. Akşener, Kanal İstanbul için Çin ile işbirliği olabileceğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin Türkiye'ye geldiği gün Kanal İstanbul ile ilgili yaşnan bir gelişmeye dikkat çekti.

Akşener, Çinli Bakanın Türkiye'de olduğu sırada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul imar planının onaylandığını ve askıya çıktığını açıklamasını anımsattı. Akşener, "Sayın Erdoğan’a açıkça soruyorum; Milletimizin bu dar zamanında, Kanal İstanbul saçmalığı için,  kapalı kapılar ardında, Çin’le iş mi çeviriyorsunuz? Üç-beş milyar dolar için, Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk’ün, hakkını, hukukunu ve namusunu Çin’e kilim mi ediyorsunuz?" diye sordu.



Akşener'in açıklaması şöyle:
"Garip zamanlardan geçiyoruz. Türk’le ve Türklük’le arasına koyduğu mesafeyi, Öcalan ailesiyle arasına koyamayan,  İhvancılara gerdiği kolu kanadı, Erşat Salihi’ye geremeyen, iktidar ve küçük ortağı, Uygur’lara zulmeden Çin’in Dışişleri Bakanı’nı, lunaparktaki çocuklar gibi karşıladılar.

Utanmadan, sıkılmadan kameraların önüne geçip, “Çak” bile yaptılar. Bu tip samimi halleri görünce, beni ister istemez bir endişe alıyor.

Sayın Erdoğan’ın, daha önceki dostluklarını, kankalıklarını, kardeşliklerini, bu derin dostlukların nasıl bittiğini, başımıza neler geldiğini hatırlıyorum ve Türkiye için endişeleniyorum. Umarım bu seferkinin sonu, diğerlerine benzemez.

Bu samimi buluşma kapsamında,  Uygur kardeşlerimize yapılan zulümden bahsedemediler.
Burada şaşırtıcı bir durum yok. Cinping Perinçek’in emrindeki Cumhur İttifakı’ndan,  Uygur’lara yapılan zulüm karşısında, omurgalı bir duruş zaten beklemiyoruz.

Ama görüşme sırasında ilginç bir şey oldu. Tam da Çinli bakanın geldiği gün, “Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak, plan değişikliklerini askıya çıkardık.” diye açıklama yaptılar. Açıklama için, neden o günü beklemişler, cevabı yok. Milletimiz bunu, neden Çinli Bakan’ın geldiği gün öğreniyor, onun da cevabı yok.

Buradan Sayın Erdoğan’a açıkça soruyorum; Milletimizin bu dar zamanında, Kanal İstanbul saçmalığı için,  kapalı kapılar ardında, Çin’le iş mi çeviriyorsunuz? Üç-beş milyar dolar için, Doğu Türkistan’daki Müslüman Türk’ün,  hakkını, hukukunu ve namusunu Çin’e kilim mi ediyorsunuz? Bu konunun takipçisi olacağız."
 

akşener çin bakan kanal istanbul iyi parti erdoğan doğu türkistan