Akşener: "Ankara Barosu'nun açıklamasını çok yanlış buldum"

TAKİP ET

Karar Tv Youtube kanalının canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'na yönelik tepkisine karşı değerlendirmelerde bulundu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar Tv'de Baro-Diyanet tartışmasını değerlendirdi. Akşener, "Baro’nun açıklamalarını çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Fakat biz de bu gerilimli işlerden bıktığımızı söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

“ANKARA BAROSU’NUN AÇIKLAMASINI ÇOK YANLIŞ BULDUM"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesiyle ilgili Ankara Barosu'nun tutumunu eleştiren Akşener, şöyle konuştu:
"Baro’nun açıklamasını çok yanlış buldum. İnsanları, müminleri çağlar ötesinden gelen ses diyerek nitelendirmesini yanlış buldum. Diyanet İşleri Başkanı’nın kişiliğinden kaynaklı itirazlar başka bir şey. Yıllardır cari hukukla dini hukuk arasında vaaz edilen durumu söylemek istiyorlar. Mesela yıllardır camilerden Kur’an içerisindeki haramları duyduk. İçki içmek mesela, Türkiye’de içki içiliyor ve üretiliyor mu? Yıllardır içki haramdır diye gelen imamların içki içen şahısları hedef gösterdiği görüldü mü? Hayır, inanır veya inanmaz saygı duyacaksınız. Din adamının görevi Kuran-ı Kerim’deki haramları insanlara göstermektir. Baro’nun açıklamalarını çok yanlış bulduğumu söylemek isterim. Fakat bizim de bu gerilimli işlerden bıktığımızı söylemek isterim."
 

meral akşener diyanet ankara barosu