AKP'li Hayatı Yazıcı: "Bir hekim, yatakta hastasını bırakıp protestoya giremez"

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir göreve protestoya giremez, girmemesi gerekir" dedi.

Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle birlikte hekimlerin 2 gün grev yapmasına yönelik tartışmalar sürüyor.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize’deki bayramlaşma programı sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Tabipler Birliği kapatılmalıdır” şeklindeki açıklaması hakkında konuştu. Yazıcı, şöyle dedi:

"HASTASINI YATAKTA BIRAKIP PROTESTOYA GİREMEZ"

“O alana girmem, tecrübeli bir siyasetçiyim. Elbette ki demokratik ülkelerde, hukukun egemen olduğu ülkelerde, hukuk kurallarının içerisinde olduğu ülkelerde, her vatandaşın kanunlar çerçevesinde gösteri yapma, protesto etme hakkı vardır. Ama bunun ölçülü olması lazım.

Her hak, ölçülülük kriterine göre kullanılır, yani bir hekim elbette ki yatakta olan hastasını bırakarak veya yoğun bakımdaki faaliyeti terk ederek bir göreve protestoya giremez, girmemesi gerekir.

Bana göre o mesleğin etik kuralları ile bağdaşmaz. Bunları zorlayan, bunları yok sayan gerek bireysel gerekse örgütsel yapılar varsa bunlar yanlış yapıyor demektir. Ama bunun ötesinde başta da ifade ettim protesto edebilir, eleştirisini ortaya koyabilir bununla ilgili hizmetin yürümesini, özellikle acil sağlık hizmetinin yürümesini engelleyecek bir eylem, etüdün içerisinde olamaz, bu mesleğin özü ile bağdaşmaz.”

Hayati Yazıcı Doktor Hekim Sağlıkçı AKP