AKP'yi eleştiren BBP Kadın Kolları Başkanı, ters kelepçe ile gözaltına alındı!

TAKİP ET

BBP Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü, 'AKP Genel Başkanından korktukları kadar Allah'tan korkmuyor bu insanlar" dediği için ve maske kullanmadığı için gözaltına alındı.

Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü, konuk olduğu bir programda iktidara yönelik sert eleştiriler yaptığı gerekçesiyle iş yerinde zor kullanılarak ters kelepçe ile gözaltına alındığını açıkladı.

Fatma Yümlü, 30 Haziran günü Ordu’nun yerel kanalı Moda Tv’de “Ahmet’le Memleket Meselesi” adlı programa katılmış ve program boyunca iktidara yönelik sert eleştirileri beyan etmişti. 

Modafm sitesine göre iş yerinde zor kullanarak ters kelepçe ile gözaltına alınan Yümlü, hiçbir gerekçe gösterilmeden ve ifadesi alınmadan serbest bırakıldı. İddialara göre Yümlü’ye, Moda Tv’de sarf ettiği sözlerden birkaç gün sonra polis ekipleri tarafından "maske kullanmadığı ve temaslı olduğu" gerekçesiyle gözaltı işlemi yapılmak istendi.

Yümlü, kendisini gözaltına almaya gelen polislere bu uygulamanın yasaya aykırı olduğunu söyleyince polisler, zor kullanarak Fatma Yümlü’yü ters kelepçe takıp polis merkezine götürdü.

Karakolda bekletildikten sonra ifadesi alınmadan serbest bırakılan Fatma Yümlü, olayı şu sözlerle anlattı: “İş yerinde müşteriler varken polisler gelerek benden kaba ve saygısız üslupla kimlik istediler. Kimliğini neden istediklerini sorduğumda yine aynı tonla 'Temaslısın sen, dediğimizi yap' şeklinde konuştular. Esnaf olduğumu ve benimle bu şekilde konuşmamaları gerektiğini söylemem üzerine bir polis memuru diğer polislere kelepçe takın dedi. Cebir kullandılar ve ters kelepçe takarak gözaltına aldılar.”

NE OLMUŞTU? 
Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü, 30 Haziran günü Ordu’nun yerel kanalı Moda Tv’de “Ahmet’le Memleket Meselesi” adlı programa katılmış ve programda, iktidarı sert dille eleştirmişti. 

Yümlü, "Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiçbir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiçbir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez” ifadelerini kullanmıştı. 

Öte yandan AKP’ye oy veren kişiler için “AKP genel başkanından korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu insanlar” diyen Yümlü, “Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti genel başkanının dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti genel başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?" demişti.

bbp ordu kadın kolları akp ters kelepçe