AKP yeni açılımı resmen başlattı: "Diyarbakır başlangıç"

TAKİP ET

AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan, Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti sonrasında yeni çözüm sürecinin sinyallerini resmen verdi. Turan, "Diyarbakır ziyaretinin başlangıç olacağını hatırlatmak isterim" dedi.

Diyarbakır'da AKP'lilerin "Biji Serok Erdoğan" sloganları atmasının ardından ikinci çözüm süreci tartışmaları gündeme gelmişti. AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bugün Meclis'te yaptığı açıklamayla yeni çözüm sürecinin sinyallerini resmen verdi.

"DİYARBAKIR BAŞLANGIÇ"
Turan, yeni açılım sürecini "Üniversitelerde Kürtçe bölümler açıldı. Üzülen tek yapının terör örgütleri olduğunu gördük. Diyarbakır ziyaretinin başlangıç olacağını, o bölgenin bizi, bizim o bölgeyi özlediğimizi hatırlatmak isterim" sözleriyle açıkladı.

Turan, şöyle konuştu:
“Bizler 19 yıllık iktidarımızda kimlik siyaseti gözetmedik. Biz memleketimizde Türk Kürt diye değerlendirmiyoruz. Kimin ne derdi varsa hepsinin derdi bizim için kıymetlidir. Biz yatırımda siyasette tüm illerimizin memleketimizin eşit olmasını isteyen ekibiz. Üniversitelerde Kürtçe bölümler açıldı. Üzülen tek yapının terör örgütleri olduğunu gördük. Diyarbakır ziyaretinin başlangıç olacağını, o bölgenin bizi, bizim o bölgeyi özlediğimizi hatırlatmak isterim. Cumhurbaşkanı ziyaretlerine bile karşı çıkan HDP’nin kendisi oldu. HDP PKK sözcülüğünü yapan bir yapı haline geldi.”

"O ZAMANKİ KAVGALAR BAŞKA"
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır’da “Biji Serok Erdoğan” diye karşılanması ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Bahçeli bakalım ne diyecek, Cumhurbaşkanına da 'Hey Serok Erdoğan' diyebilecek mi” demesi için Turan, “Yanlış bilmiyorsam serok, ‘başkan’ demek. O zamanki kavgalar bambaşkaydı” diye konuştu.

 

çözüm süreci açılım akp hdp erdoğan biji serok erdoğan diyarbakır bülent turan