AKP ve MHP'nin RTÜK üyeliği adayları belli oldu

TAKİP ET

Mecliste oylama sonucunda belirlenecek olan RTÜK'ün yeni üyelerin kim olacağı bu hafta netlik kazanacak. AKP ve MHP Grupları tarafından RTÜK üyelikleri için gösterilecek adaylar ise belli oldu.

RTÜK, görev süreleri dolması nedeniyle boşalan AKP’nin 2 ve MHP’nin 1 üyeliği için Meclis’te seçim maratonu başlıyor. AKP ve MHP Grupları tarafından, RTÜK üyelikleri için gösterilecek adaylar belli oldu.

Yasaya göre partiler kendilerine düşen üyelik kontenjanı için belirlenen sayının iki katı aday gösterirken TBMM Genel Kurulu’nda daha önce yapılan RTÜK üyelik seçimlerinde genellikle ilk sırada gösterilen adayların seçildiği gözleniyor.

AKP’de üç dönem milletvekilliği yapan ve aday listesinde 1. sırada yer alan Mehmet Daniş’in seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Meclis kulislerinde konuşulan bir diğer isim de MHP’ye yakın yayın organlarında üst düzey yöneticilik yapan ve AKP’nin RTÜK adayı olarak gösterilen Orhan Karadaş. Karadaş’ın, MHP’ye jest olarak ikinci RTÜK üyesi olarak seçileceği kuliste konuşuluyor.

BAHÇELİ’NİN DANIŞMANI ADAYLIKTA İLK SIRADA YER ALIYOR
MHP tarafından Meclis’e verilen aday listesinde ilk sırada yer alan Deniz Güçer, Devlet Bahçeli’nin Basın Danışmanı ve TBMM MHP Grup Danışmanı olarak görev yapıyor.

Deniz Güçer, RTÜK üyeliğine seçilecek güçlü isimler arasında yer aldığı belirtiliyor.

İŞTE AKP VE MHP’NİN ADAY LİSTESİ
TBMM internet sitesinde RTÜK üyelikleri için aday listesi yayımlandı. AKP ve MHP tarafından aday gösterilen isimler şu şekilde; 

AKP grubu tarafından gösterilen adaylar:
1.- Mehmet DANİŞ (İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hukuk - Hukukçu)
2.- Mete HACIARİFOĞLU (Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Kamu Yönetimi - RTÜK, Araştırmacı)
3.- Alptekin Deniz İYİGÜN (Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat - Basın Mensubu)
4.- Orhan KARADAŞ (İstanbul Üniversitesi Basın-Yayın Yüksekokulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler - Basın Mensubu.

MHP grubu tarafından gösterilen adaylar:
1.- Deniz GÜÇER (İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazetecilik - Genel Başkan Basın Başdanışmanı ve TBMM Grup Danışmanı)
2.- Mustafa YİĞİT (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi - TBMM Grup Danışmanı)

akp mhp rtük adaylık meclis tbmm