AKP'nin 'mülteci' planı: Ankara'daki karar, tüm büyükşehirleri kapsayacak!

TAKİP ET

Ankara'da Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderilmesi yönünde karar alınmasının ardından AKP'nin planı belli oldu. AKP'nin Ankara'daki kararını tüm büyükşehirlerde uygulayacağı belirtildi.

Altındağ'da 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ın Suriyeliler tarafından öldürülmesinin ardından Ankara Valiliği, şehirdeki Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere gönderileceğini ve Ankara'nın geçici koruma kaydına kapatıldığını açıklamıştı. Söz konusu kararın ardından AKP'nin planı belli oldu.

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan AKP MYK toplantısında Altındağ’da yaşanan “sığınmacı” gerginliğinin ardından yeniden alevlenen “sığınmacılara yönelik tepkiselliğin” önüne geçilmesi için yeni bir adım atılması kararı alındı.

Saha çalışmalarında vatandaştan en sık gelen şikâyetin büyük illerde “Suriyeli gettolaşması” olduğuna işaret edilirken, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi Suriyeli sığınmacıların yoğun olarak yaşadığı ve tepkilerin “kitlesel olaylara” dönüşebileceği değerlendirilen büyükşehirlerde kayıtsız sığınmacılarla ilgili adım atılacağı kaydedildi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün başka ilde kayıtlı olduğu halde Ankara'da ikamet eden ya da kayıtsız olduğu halde Ankara'da yaşayan sığınmacılar için aldığı kararların bütün büyükşehir belediyelerinde uygulanacağı ifade edildi.

"ÖNCELİKLİ POLİTİKA"
Toplantıda, başka illerde kayıtlı olduğu halde büyükşehirlerde yaşayan sığınmacıların tespit edilerek illerine gönderilmesi; kayıtsız olanların da sınır bölgesindeki kamplara ya da sınır ötesinde kurulan yeni yerleşim alanlarına dağıtılması “öncelikli politika” olarak belirlendi.

 

akp mülteci sığınmacı kaçak suriyeli ankara büyükşehir