AKP'nin kurucusu Ersönmez Yarbay'ın telefonuna gelen mesaj canlı yayına damga vurdu

TAKİP ET

AKP'nin kurucularından Ersönmez Yarbay, katıldığı canlı yayında telefonuna gelen mesajı okudu. Yarbay'dan destek isteyen bir vatandaşın sözleri programa damga vurdu.

TV5’te yayınlanan Kulis Ankara programının konuğu Ak Parti'nin kurucularından  Ersönmez Yarbay ve Kemal Albayrak'tı. Programda gazeteci Mustafa Yılmaz ve Sedat Bozkurt’un sorularını cevaplayan Ersönmez Yarbay ve Kemal Albayrak Ak Parti’nin halktan koptuğunu vurguladı.

20 yıllık iktidar sürecinde Ak Parti’deki dönüşümün ele alındığı programda ilginç bir an yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 'gözlerdeki ışıltı' çıkışının konuşulduğu sırada Gazeteci Mustafa Yılmaz’ın; “Ekonomi gözlerdeki ışıltıyla yönetiliyor. Halkın gözünde de bu ışıltı var mı, halkın canı en çok ekonomiden yanıyor, ne dersiniz?” sorusuna, Ersönmez Yarbay o sırada kendisine atılan bir mesajı okuyarak cevap verdi:

“Sayın vekilim sizde ya da tanıdıklarınızda, oğullarım için giyilmeyen küçülmüş, belki beğenilmeyen giysi olursa bilhassa mont kazak olursa rica ediyorum. Yıkar ütüler giydiririz. Hiç olmazsa bunlara para harcamak zorunda kalmam. İşsizim; kira, faturalar, market, Pazar, zamlar derken mahvoldum. Yeni giysi olması önemli değil, giyilebilecek durumda olsun, yıkar ütüler giydiririz. Cevabınızı rica ederim, yaş 17-14…”

ALBAYRAK: MUHATAP OLDUKLARI HUKUKSUZLUĞU  ŞİMDİ KENDİLERİ YAPIYOR
Öte yandan konuklardan Kemal Albayrak bugünün Türkiye’sinde yaşanılan hukuksal süreci ele aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en büyük sorun yaşadığı alanın bu olduğunu şu sözlerle dile getirdi; "Tayyip beyin en çok sıkıntı çektiği alan hukuktu. Şu an bakıyorum, kendisi yapıyor. Dinde, güvenlikte, kurumlarda paralel yapı kurdular ve bunu da usulsüz olarak kurdular.”

ersönmez yarbay tv5 akpnin kurucuları