AKP'nin kalesinde anketten sürpriz sonuç: Ahmet Davutoğlu'nun partisi ikinci sırada

TAKİP ET

AKP'nin kalelerinden biri olarak bilinen Konya'da gerçekleştirilen anketten sürpriz bir sonuç çıktı. Konya'da AKP'nin ardından Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ikinci oldu. İşte anketin detayları...

Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlere aylar kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanırken, 6'lı masanın çıkaracağı aday ise belirsizliğini koruyor.

Adaylık tartışmaları sürerken bir yandan da anket şirketleri art arda araştırma sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

KONYA'DA SÜRPRİZ SONUÇ

Son olarak da ORC Araştırma, katılımcılara AKP'nin kalesi olarak bilinen Konya'da "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorunu yöneltti.

Anket sonucuna göre AKP'nin en büyük oy kaybını yaşadığı il Konya oldu. 1425 kişinin katıldığı ankette seçmenlerin yüzde 42,5'inin tercihi AKP oldu.

Sonuçların en dikkat çeken kısmı ise Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nin muhalefet partilerini geride bırakarak yüzde 14.1 oy alması oldu.

Öte yandan kentte Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'ye oy verenlerin oranı yüzde 12,9 oldu. MHP'nin de yüzde 7 oranında oy kaybederek ankette yüzde 8,5 oranında oy edindiği görüldü.

 

anket Konya AKP İYİ Parti Ahmet Davutoğlu Erdoğan Gelecek Partisi