AKP mitingi sonrası şok görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, üzerine çöpler döküldü

TAKİP ET

AKP mitingi sonrası şok görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, ayaklar altındaki bayrakların üzerine çöpler döküldü.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimler öncesi propaganda çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman'da konuştu.

Seçime AKP listelerinden giren HÜDA Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katıldığı miting, Batman Valilik Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Mitingin ardından ise ortaya şoke eden görüntüler çıktı. Mitinge gelenler, alandan ayrılırken flama, şapla ve pet şişelerini yere attı.

Miting alanında oluşan çöp alanına dağıtılan Türk bayraklarının da atıldığı görüldü.

Türk bayrağının flama, karton ve pet şişelerle birlikte çöpe atılması tepki çekti. CHP Batman İl Başkanı Hikmet Duruş da duruma tepki gösterdi.

Durmuş, şu ifadeleri kullandı:

“Türk bayrağının yere atılmasını şiddetle kınıyorum. Bu durumu duyarsızlık olarak görüyorum. Böyle bir görüntünün oluşmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Türk bayrağına hepimizin saygılı olması ve kıymet vermemiz lazım. Türk bayrağına yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bunun yanı sıra AKP küçük çocukları Petrolspor forması altında AKP mitingine götürüldü."

"TÜRK BAYRAĞI" İSMİNE KARŞI ÇIKIYOR

Mitinge katılan HÜDA Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Türk bayrağı" ismine karşı çıkmasıyla hatırlanıyor.

Yapıcıoğlu, "Anayasada değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler olmamalıdır diyoruz. Biz saltanat değil cumhuriyetçi bakıyoruz. Evet biz ümmetçiyiz. Ümmetçi bakmak cumhuriyetçi olmaya engel değil. Türk bayrağı yerine Türkiye bayrağı denmeli. Ülkelerin bayrağı olur ve bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti" demişti.

AKP Batman HÜDA Par miting Türk bayrağı