AKP'liler için camiye 'protokol koltuğu' ve 'kürsü' yerleştirildi!

TAKİP ET

Nakşibendi tarikatına bağlı Kemal Efendi Vakfı'nın hafızlık eğitimi verdiği gençler için Fatih Camii'nde Hafızlık İcazet Merasimi gerçekleşti. İstanbul Müftülüğünün himayesinde gerçekleşen merasim, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katılırken cami içerisinde konuşma kürsüsünün kurulup protokol koltuklarının yerleştirilmesi dikkat çekti. 

Nakşibendi tarikatının bünyesinde olan Kemal Efendi Vakfı'nın, İstanbul Müftülüğünün himayesinde gerçekleştirdiği merasimde cami içerisine kurulan konuşma kürsüsü ve protokolü AKP’li isimler kullandı. Diğer davetliler ise yerde oturdu. AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un yanı sıra AKP Fatih teşkilatı yöneticileri de camide protokollü merasime katıldı. 

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, Hafızlar Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptığı sırada protokolün oluşturduğu görüntü tepki çekti.  Öte yandan camide konuşma yapan Numan Kurtulmuş, “Evlatlarımızı, ailelerini ve onları bir ömür boyunca Kur'an muhafızı olmak üzere yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyorum” dedi. Kurtulmuş, merasimin fotoğraflarını sosyal medya hesabından da paylaştı.

“CAMİYE CUMHURBAŞKANLIĞI FORSU BİLE OLSA KONULMASI UYGUN DEĞİL”
Camide protokol koltukları konulmasını değerlendiren eski Ankara Müftüsü Mefail Hızlı, “Numan Bey'i tanırım, nezaketli bir kişidir. Ona emrivaki yapılmış anlaşılan. Protokol gelmiş, şu kadar kişi gelmiş koltuklar koyalım. Medeniyet tarihimizde bu yok. Camilere bu tür şeylerin getirilmesi uygun değil” dedi. 

Hızlı, “Haram veya caiz değil demiyorum ama bizim kültürümüzde yok, şık da değil” diye konuştuğu AKP’lilerin camide protokol ve kürsü kullanmasına ilişkin “Camiye Cumhurbaşkanlığı Forsu bile olsa konulması uygun değil. Cami ibadet ortamı, farklı şeylere dönüştürülmemeli. 15 asırlık bir tecrübemiz var” ifadelerini kullandı. 

VAKFA BEDELSİZ BİNA TAHSİS EDİLMİŞTİ!
Öte yandan 2016 yılında, Kemal Efendi Vakfı İBB'den 25 yıllığına bedelsiz bina tahsisi ile gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında Fatih'teki bir binayı bedelsiz olarak 25 yıllığına vakfa tahsis etmişti. Tahsis için vakıf, İBB'den yazılı talepte bulunmuş, Belediye Meclisi'nde alınan karara CHP'li üyeler karşı çıkmıştı.



 

akp cami kürsü protokol koltuk numan kurtulmuş