AKP'li Vedat Demiröz: 'En yaşanılabilir ülke' sıralamasında İngiltere'den sonra geliyoruz

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, ekonomiye ve gündeme ilişkin konuştu. Demiröz, "Türkiye'nin kalkınmasını istemiyorlar. Biz gene güçlüyüz. Dünyadaki en iyi yaşanabilir 11. ülkeyiz" dedi.

AKPGenel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Tv100 canlı yayınında gündeme ve ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Döviz kurlarındaki sert yükselişe değinen Demiröz, benzer bir olayın 2018 yılında da yaşandığını hatırlatan Demiröz, bu durumun yalnızca Türkiye'nin başına geldiğini öne sürdü. Türkiye üzerinden iş birlikleri yapıldığını iddia eden Demiröz, "Türkiye'nin kalkınmasını istemiyorlar." dedi.

Demiröz, Türkiye'nin İngilitere'den sonra en yaşanabilir ülke olduğunu belirterek " Satın alma partisine göre dünyadaki en iyi yaşanabilir 11. ülkeyiz" diye konuştu.

Demiröz, şu ifadeleri kullandı:
"Ekonomide bütün göstergeler mükemmel. 2-3 ay içerisinde döviz dengelenmesi olacaktır. Bu kurlar stabil hale gelecektir.  Dolar kuru 8-9'a düşmez ama 11-12'de kalır. Kur korumalı TL mevduatı sigorta gibi görülebilir.

Fiyatlar aşağı gidecektir. Kurdaki bu köpükten, spekülatif hareketten dolayı herkes tedarik maliyetim ne olacak, bu malı satarsam kaça alır koyarım diye fiyatları yükseltti ama bakanlıklar bu olayın üzerindeler.

Türkiye’nin kalkınmasını istemiyorlar. Bütün hedefe Recep Tayyip Erdoğan’ı koymuşlar. Ellerinden geleni yapıyorlar.

Başka ülkelere yapılsa onlar da ayakta kalamazlar, biz gene güçlüyüz. Satın alma partisine göre dünyadaki en iyi yaşanabilir 11. ülkeyiz."

akp vedat demiröz ingiltere dolar ekonomi türkiye erdoğan