AKP'li Şenel Yediyıldız: "Her oyun hesabını vereceksiniz! Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan daha fazla verecekseniz"

TAKİP ET

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Peygambere benzeten açıklamasıyla tepki çeken AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, 2023 seçimlerinde verilecek her oyun, "kılınmayan namazdan, tutulmayan oruçtan, gidilmeyen hacdan" daha önemli olduğunu söyledi.

AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte dikkat çeken ifadeler kullandı. Erdoğan’ı peygamber yerine koyan ve tepki çeken açıklamalarıyla tepki çeken Yediyıldız, bu kez fetva niteliğinde sözler sarf etti. Yediyıldız, 2023 seçimlerinde verilecek oyun hesabının namaz kılmamaktan, oruç tutmamaktan daha fazla olduğunu söyledi. 

Kabataş ilçesinde partililerle bir araya gelen Yediyıldız, 2023 seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz elhamdülillah müslümanız. Bugün geldik, yarın gideceğiz ,gittiğimizde de yaptıklarımızın hesabını vereceğiz. 2023 de yanlışlık olursa Türkiye’de, zannetmeyin ki ben verdiğim oyun hesabını vermeyeceğim, samimiyetle söylüyorum daha fazla vereceksiniz.
Kılmadığınız namazdan, tutmadığınız oruçtan, gitmediğiniz Hac’tan daha fazla verecekseniz.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
Şenyıldız, geçen ay katıldığı bir nikâhta yaptığı konuşmada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sünnetini yerine getirmeden de defteri vermek istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. “İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in hayatı boyunca yerine getirdiği örnek davranışlar ve yol gösterici sözlerinin bütünü” demek olan “sünnet” kavramının AKP’li vekil tarafından bu şekilde kullanılması büyük tepki çekmişti. Yediyıldız, tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı. 

akp milletvekili şenel yediyıldız oy 2023 namaz oruç