AKP'li Metin Külünk: Cumhur İttifakı yüzde 70 bile alabilir

TAKİP ET

"Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" tartışmasıyla ismi gündeme gelen AKP MKYK üyesi Metin Külünk, "Cumhur İttifakı'nın oy alabileceği sosyolojik zemin yüzde 70'tir. Yeni bir iletişim dili ile yüzde 70 alabiliriz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var" açıklamasının ardından ismi sıkça gündeme gelen AKP MKYK üyesi Metin Külünk, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Külünk, "Cumhur İttifakı'nın oy alabileceği sosyolojik zemin yüzde 70'tir. Bu yüzde 70'i alma şansımız var ancak bugünden yarını okuyacak bir iletişim dili geliştirilmeli" şeklinde konuştu.

Haberler.com'a konuşan Külünk, şu ifadeleri kullandı:
"Doğu ve Güneydoğu'da da HDP'nin silah üzerinden, Kürt vatandaşlarına yönelik politikaları ciddi anlamda artık boşluğa düşüyor. Bu anlamda HDP'nin tabanındaki vatandaşlarımıza üreteceğimiz pozitif dil, PKK- HDP cephesinin silah üzerinden baskıya dayalı politikalarını boşa düşürür. Bir daha iddia ediyorum, Cumhur İttifakı'nın oy alabileceği sosyolojik zemin yüzde 70'tir. Bu yüzde 70'i alma şansımız var ancak bugünden yarını okuyacak bir iletişim dili geliştirilmeli"

metin külünk chh iyi parti mhp akp cumhur ittifakı yüzde 70 oy iletişim dili