AKP'li Mehmet Özhaseki: "Sol belediyeler militan kadroya sahip, yerli ve milli değiller!"

TAKİP ET

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, skandal bir açıklama yaptı. Özhaseki, 1946 yılının Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olduğunu savunarak sol belediyelerin militan kadroya sahip olup yerli ve milli olmadığını iddia etti. 

Partisinin Osmaniye İl Başkanlığını ziyaret eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, gazetecilere verdiği demeç dikkat çekti. Özhaseki, “Yerel yönetimlerde 1994 adeta bir milattır. 94 öncesine baktığımız zaman genellikle sol belediyelerde şunu gördük. Militan bir kadro asla yerli ve milli değiller, hizmeti asla düşünmezler. Onların derdi sapkın ideolojilere hizmet etmektir" dedi.

Sol belediyelerin halkın ihtiyaçları için çalışma yapmadığını ifade eden Özhaseki “Su akmazmış umurlarında değil. Çöp dağları birikir patlar insanlar ölür umurlarında bile olmaz. Buna kendi şehrim Kayseri'de de Ankara'da da İstanbul'da da şahitlik etmiş bir arkadaşınızım. Benim belediye başkanlığı yaptığım yerde büyükşehri biz soldan teslim aldık” şeklinde konuştu. 

“ŞEHRİN ORTASINDAN BİR YOL GİDİYOR, BİR TARAF SOL MAFYADA BİR TARAF SAĞ MAFYADA”
Osmaniye’de AKP İl Binası ziyaret ettikten sonra çarpıcı açıklamalar yapan Özhaseki, eski dönem yönetimler için “Manzara aynen şuydu; Şehrin ortasından bir yol gidiyor. Bir taraf sol mafyada bir taraf sağ mafyada. Şehrin yüzde 65-70'ine yakın yerde alt yapı yok. Gecekondu tamamıyla. 6-7 tane park var işgali mafya işgalinde. Belediye ihalelerine sadece mafya giriyor” ifadelerini kullandı. 

Özhaseki, sol belediyelerin militan kadro ile yerli ve milli olmadığını söylerken kendilerinin mazeret üretmeden sürekli hizmet ettiklerini belirtti. Özhaseki, “Biz 94'te İstanbul'da Sayın Cumhurbaşkanımız sonra Anadolu'da da birçok ilde bizler iş başına gelirken hep şunu söyledik. Bizler hizmet edeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız. İnsanların dinine, imanına, ırkına ve mezhebine bakmayacağız madem bir toplumda yaşıyoruz herkese hizmet etmek bizim görevimiz” dedi. 

“KAÇAKLARI DA ENGELLEDİK, ŞAMPİYONUZ”
Malatya Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla hizmet pasaportlarıyla Almanya’ya gidenlerin Türkiye’ye dönmediğinin ortaya çıkması ile başlayan “insan kaçakçılığı” iddiaları diğer AKP’li belediyelerde de görülmüşken Özhaseki, “Kaçakları da engelledik. Vatandaşta bunu gördü zaten. Gönül belediyeciliğini ilke edindik. Onların artık duasını alarak hizmet etmek artık bizim birinci görevimiz. Biz böyle gayret ettiğimiz için zaten dört tane yerel seçim atlattık dördünde de AK Parti birinci partiyiz. Partimizin girdiği hem yerel de hem de genel seçimlerde birinci partiyiz. Şampiyonuz” açıklaması ile dikkat çekti. 

CHP'li belediyelerinin birinci maharetinin üçkağıtçılık ile algı yaratmak olduğunu iddia eden Özhaseki, “Gerek seçim öncesi gerekse sonrasında algı operasyonlarıyla devam ediyorlar. Seçim öncesinde bir mağduriyet edebiyatı seçimeler geçti Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde aynı operasyon devam ediyor. Önce başladılar. AK Partililer bizim önümüzü kesiyor. Nerde kesmişiz arkadaşlar. Hangi hayırlı işi yapıyordunuz da mâni olduk” dedi. 

Özhaseki, 2 bin 179 karardan yalnızca yüzde 2’sine hayır dediklerini belirterek hayır dedikleri kararlar için “Onlar da ya yeşil alanı talan ediyorlar ya da evrak dahi hazırlayamamışlar bilmiyorlar zaten böyle şeyler olmaz deyip gönderdiğimiz yeniden hazırlanıp dersinize çalışın gelin diye gönderdiğimiz işler” şeklinde konuştu.

akp mehmet özhaseki chp yerli ve milli belediye