AKP'li Mamak Belediyesi toplantısına damga vuran konuşma, başkanın yüzüne karşı yaptı: "Kabile üyeleriniz buradaymış"

TAKİP ET

AKP'li Mamak Belediyesi'nin Meclis toplantısında söz alan CHP'li Meclis üyesi Ferat Topak, Başkan Murat Köse'nin yüzüne karşı belediyedeki akrabalık ilişkilerini tek tek açıkladı. Topak, "Görülüyor ki ABB'ye attığınız kabile iftirası Mamak belediyesinde gerçekleşmiş" ifadelerini kullandı.

Ankara Mamak Belediyesi'nin Nisan ayı oturumunda yapılan bir konuşma toplantının önüne geçti. Başkan Murat Köse'nin söz vermesiyle konuşma yapan CHP Grupbaşkenvekili ve Meclis üyesi Ferat Topak, belediyedeki akrabalık ilişkilerine dikkat çekti.

"ABB'DE KABİLE YOK AMA MAMAK'TA KABİLE KURULMUŞ"
Başkan Köse'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki atamalarla ilgili iddialarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çeken Topak, Mamak Belediyesi'ndeki akrabalık ilişkilerini gündeme taşıdı.

"BÜYÜKŞEHİR'DE KABİLE ÜYESİ GÖREMEDİM"
AK Partili Başkan Murat Köse'nin yüzüne bakarak konuşan CHP'li Köse şunları söyledi:

"Başkanım, sizin bir konuşmanız var 'Büyükşehir Belediyesi'ndeki Başkan ve kabile üyeleri' diyerek bir iftiranız var. Kabile üyeleri ne demek? Bir reisin idaresi altında kendi akrabası, eşi dostu olanlara kabile diyoruz. Büyükşehir Belediyesi'ni araştırdım herhangi kabile üyesi göremedim."

"MAMAK'TA EPEY BİR KABİLE ÜYESİ VARMIŞ"
Mamak'ta ufak bir araştırma yaptım, burada sizin epey bir kabile üyeniz var, sizin kabilenizin üyeleri. Birkaç tane örnek vermek istiyorum:

Murat Efe, Şirket müdürü, kayınçonuzmuş,
Mehmet Duran, Özel Kalem Müdürünüz, yeğeninizmiş,
Metehan Güler, bilim sorumlusu, ablanızın oğluymuş.
Yine kabilenizin üyelerinden Yaşar Paça'nın kabile üyelerini anlatacağım, Selahattin Paça (oğlu) çevre korumada, Fırat Bey işletme müdürlüğünde (damadı)... Yani anlattığınız tarif tam da Mamak belediyesine uyuyor, Büyükşehir'de böyle bir kabile söz konusu değil, görüldüğü gibi kabile ve üyeleri burada."

Mamak Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ferat Topak'ın açıklamasından sonra, AK Partili Başkan Murat Köse'nin gerginliği yüzüne yansıdı.

İşte toplantıya damga vuran ve akrabalık ilişkilerinin ortaya döküldüğü o anlar:

mamak belediyesi ferhat topak chp murat köse