AKP'li Hamza Dağ: "Oy oranımız yüzde 50'yi geçiyor!"

TAKİP ET

CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin açıklamalar yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Bugün itibariyle 50'yi geçen bir durumumuz var. Allah'ın izniyle 2023 seçimlerinde, 2018'den daha fazla oyla ipi göğüsleyen Cumhur İttifakı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.  

2023 seçimleri yaklaştıkça iktidar ve muhalefet cephesinden farklı oy tahminleri gelmeye devam ediyor. Bu tahminlere bir yenisi ekleyen Hamza Dağ, "Biz tamamen kendimize bakıyoruz. Biz Cumhur İttifakı'yız. Cumhur İttifakı olarak AK Parti ve MHP'nin oy oranlarını artırmaya bakıyoruz. Bugün itibarıyla yüzde 50'yi geçen bir durumumuz var. Allah'ın izniyle 2023 seçimlerinde, 2018'den daha fazla oyla ipi göğüsleyen Cumhur İttifakı olacaktır" yorumunu yaptı.

ANKETLER TERSİNİ SÖYLÜYOR
AKP'li Hamza Dağ'ın seçim sonuçlarına yönelik iddiasının ise son dönemde kamuoyuna yansıyan anketler ile örtüşmediği görülüyor. Farklı anket şirketleri tarafından açıklanan araştırmalarda hızla oy kaybettiği görülen Cumhur İttifakı bloğu, 2023 seçimleri öncesinde seçim barajını yüzde 7'ye düşürme kararı almıştı. İttifakın ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP) bu kararı eleştirirken, seçim barajındaki değişikliğin MHP'yi koruma hamlesi olduğu gündeme gelmişti.

erdoğan hamza dağ akp seçim oy oranı anket yüzde 50