AKP'li Fatih Şahin çarpma işlemi yapamadı, Mansur Yavaş'ı hedef almaya çalıştı!

TAKİP ET

AKP Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef göstermeye çalışırken alay konusu oldu. Çarpma işlemini doğru yapamamasıyla dikkat çeken Şahin'in, söz konusu paylaşımda Mansur Yavaş'a hakaret ettiği görüldü.

AHMET KUT / AYKIRI

Mansur Yavaş’ın yönetiminde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirdiği projeler, şeffaf yönetim uygulamaları ve Koronavirüs salgını boyunca toplum sağlığının korunması için yaptığı çalışmalarla takdir edilmesine rağmen AKP’liler tarafından hedef gösterilmeye devam ediliyor. 

AKP Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Yavaş’ı hedef gösterdi. Şahin, hedef alıcı paylaşımında 4 temel işlemden birisi olan çarpma işlemini yanlış yapınca alay konusu oldu. 

Şahin, Yavaş’ın adrese teslim ihale ile 169 liralık sayaçtan 380 TL'ye 40 bin adet aldığını iddia etti. Yavaş’ın 40 bin adet aldığı sayaçlar için Ankara’yı yaklaşık 25 triliyon (25.000.000.000.000) lira zarara uğrattığını ileri sürdü. Şahin, “Sadece iş bilmez ve beceriksiz değil vurguncu ve soyguncusun da” ifadesini kullandı.

ABB Başkanı Yavaş’a karşı hakaret ederek "iş bilmez, beceriksiz, vurguncu ve soyguncu" ifadelerini kullanan Şahin’e çok sayıda tepki gelirken Ankara’yı 25 trilyon lira (25.000.000.000.000) zarara uğrattığı iddiası da alay konusu oldu. 

Şahin'in verdiği verilere göre, 380 TL'lik 40 bin sayaç 15 milyon 200 bin TL'ye tekabul ediyor. Şahin'in iddiasına göre, sayaç başına zarar 211 TL oluyor. Sayaç başına 211 TL'lik zarardan 40 bin sayaçta ise 8 milyon 440 bin TL'ye denk geliyor. Şahin'in verdiği verilere göre 25 trilyon lira zararı nasıl bulduğu merak konusu oldu.

Birçok kullanıcı Şahin’in 4 işlemi bile yapamadan genel sekreter olmasını eleştirirken bazı kullanıcılar ise Şahin’in, Türk lirasının 6 sıfırlı dönemlerinde kaldığı belirterek alay etti. 

Şahin'in paylaşımı ve gelen tepkiler şöyle;


akp fatih şahin mansur yavaş ankara çarpma işlemi sayaç