AKP'li Cahit Özkan'dan "15 Temmuz" açıklaması!

TAKİP ET

Bir dönem FETÖ kumpaslarını savunan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, FETÖ'cü darbe girişimi 15 Temmuz'un yıl dönümü öncesinde açıklamalarda bulundu. Özkan, "En alçak, sinsi ve kalleş saldırılardan birisi" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, FETÖ'cü darbe girişimi 15 Temmuz'un yıl dönümü öncesinde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre, bir dönem FETÖ kumpası Balyoz davası sürecinde Genelkurmay’a karşı basın açıklaması yaparak sanıkların FETÖ’cü hakim ve savcıların egemen olduğu yargıya teslim edilmesini isteyen Cahit Özkan, 15 Temmuz için siyasi tarihteki "en alçak, sinsi ve kalleş saldırılardan olduğunu" dile getirdi.

Özkan, şunları kaydetti:
"Üzerimize çöken o kara gecede ülkemizi yükseltmek, güçlendirmek, büyütmek için daha çok çalışmamız, daha çok mücadele etmemiz gerektiği bir kez daha görülmüştür. Türkiye'nin, özellikle son 8 yılda yaşadığı her hadise, bu hakikatin farklı veçhelerdeki birer örneğidir. Ağaç bahanesinin arkasına sığınanlar da adalet kisvesi altında milli iradeyi teslim almaya çalışanlar da çukurlarda bölücülük yapanlar da sınırlarımızı kuşatmaya kalkanlar da bu akıbetten kurtulamamıştır.

İstiklal ve istikbalimize gölge düşürmek için darbe girişimi dahil her yola başvuranlara, diyoruz ki; bizleri bölemeyeceksiniz. Bizlere diz çöktüremeyeceksiniz. Gücü tarihten alan aziz milletimizin, bir çınar gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki; başaramayacaksınız. Bu kutlu yürüyüşü durduramayacaksınız. 15 Temmuz gecesi şehadet mertebesine ulaşan kahramanlarımıza ve bu vatan için toprağa düşmüş tüm aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum."

KUMPASLARIN SÖZCÜSÜYDÜ
"En alçak, sinsi ve kalleş saldırılardan birisi" diyen Cahit Özkan, Hukukçular Derneği Genel Başkanlığı dönemde, kanal kanal dolaşıp FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını savunduğu görüntüleriyle hatılanıyor. Özkan, Balyoz davasında Özgür-Der (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği) adına davaya müdahil olmuştu.

AKP'li Özkan, 2010 yılında Fenerbahçe Orduevi önünde Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukatla toplanıp basın açıklaması okuyarak Balyoz davasında haklarında tutuklama kararı çıkan askerlerin ordu evinde saklandıklarını iddia etmişti. Özkan, "askerlerin Genelkurmay Başkanlığı tarafından himaye edildiğini" öne sürmüştü.

LÜTFÜ TÜRKKAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan 2 yıl önce, Meclis Genel Kurulunda Özkan için, “"Fetullah Gülen meselesinin olduğu yerde hiç konuşmaması gereken bir adam burada konuşuyor. Plakası 'FG' olan bir adam burada konuşuyor" demişti.

Türkkan, Özkan'a, "Arabasının plakası FG, kalkmış burada tiyatro yapıyor bana" ifadelerini de kullanmıştı.

cahit özkan 15 temmuz akp fetö