AKP'li belediye başkanı: Bu CHP'liler Erdoğan gibi liderleri olsa Atatürk'ün heykellerini yıkarlar

TAKİP ET

AKP'li Kocaeli Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, partisinin toplantısında "İyi ki AK Partiliyiz. CHP'li de olabilirdik Allah korusun. Bu CHP'liler var ya (arkasındaki Erdoğan fotoğrafını göstererek) böyle bir liderleri olsa Atatürk'ün heykellerini yıkar, onun heykellerini koyarlardı" açıklamasında bulundu.

Kocaeli’de Başiskele Belediye Başkanı AKP’li Yasin Özlü, Yeniköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Başiskele Yerel Yönetimler Toplantısı'nda, CHP’lileri hedef alan skandal ifadeler kullandı.

Özlü açıklamasında, “Vallahi iyi ki Erdoğan gibi bir liderin izindeyiz. Ya CHP’li olsaydık, Allah korusun. Bakın Erdoğan öyle bir lider ki… Bu CHP’liler var ya bu CHP’liler, eğer Erdoğan gibi bir liderleri olsa her yere heykelini dikerler. Atatürk’ün bütün heykellerini yıkarlar. Paralardan Atatürk resmini kaldırırlar, giderler onun heykelini dikerler. Daha önceden Atatürk fotoğrafını paradan kaldırmadılar mı? Kaldırdılar" dedi.

CHP'DEN TEPKİ
Sözcü'nün haberine göre CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Özlü'ye tepki göstererek, “Bizler ‘Helalleşeceğiz’ dedikçe onlar Cumhuriyet ile hesaplaşma derdinde. Bizler ‘Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm değerlerini koruyacağız’ dedikçe onlar yıkma peşinde” ifadelerini kullandı.

“Üst aklının daha geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet’in 100. yılını işaret ederek kullandığı ‘100 yıllık hesaplaşma’ sözlerine gelen tepkilere kulak asmamışlar ki, bugün kimi kiminle mukayese dahi edeceklerini şaşırarak heykelleri yıkarlardı diyebiliyorlar” diyen Yıldızlı, şunları söyledi;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusuyla ve Cumhuriyet ile yaşıt olan partimize gönül veren milyonlarca seçmenle akıllarınca alay etme cesaretini göstermeleri hangi akla hizmet ettiklerini bir kez daha ortaya koydu. 13 Kasım 1918 tarihinde işgal kuvvetleri için Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın ilk işaret fişeği olarak kullandığı o sözlerini bir kez daha hatırlatmak isterim, ‘Geldikleri gibi, giderler.'”

akp belediye başkanı chp erdoğan atatürk heykel fotoğraf lider yasin özlü