AKP'li Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı neden istifa etti?

TAKİP ET

AKP'de dikkat çeken bir istifa yaşandı. Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

Mardin'in Artuklu ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etti.

Tutaşı, sosyal medya hesabından yaptığı istifa açıklamasında "Belediye Başkanlığı görevimden sağlık sorunlarım nedeni ile affımı istemiş bulunmaktayım." dedi.

Tutaşı, şu ifadeleri kullandı:

"Saygıdeğer hemşehrilerim, yürütmekte olduğum Mardin/Artuklu Belediye Başkanlığı görevimden sağlık sorunlarım nedeni ile affımı istemiş bulunmaktayım. Bundan sonraki hayatıma partimin bir neferi olarak devam edeceğimin bilinmesini isterim. Hepinize selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

"BENİ ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİLER" DEMİŞTİ

Artuklu Belediyesi'nin 2021 yılı faaliyetlerinin mali denetimini yapmak üzere meclis kararıyla kurulan Mali Denetim Komisyonu üyeleri, çalışmalarının Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı tarafından engellendiğini ve görevlendirdiği bir personelin çalışmaları sabote ettiği iddiasında bulunmuştu. Komisyon üyelerinin iddialarını cevaplayan Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı ise, meclis üyelerini suçlamıştı.

AK Partili meclis üyelerinin kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ettiklerini söyleyen Tutaşı, kendisini "Ben de Cumhurbaşkanı'na onların yaptıklarını eski geçmişlerini anlattım. Hiç umurumda değil" sözleriyle savunmuştu.

AKP Artuklu Abdülkadir Tutaşı Belediye Başkanı