AKP'li Afyonkarahisar Belediyesi, Atatürk'ün silüetini logodan kaldırdı!

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı Afyonkarahisar'da AKP'li belediye skandal bir karara imza atıldı. Atatürk'ün silüeti Kent Konseyi'nin logosundan çıkarıldı.

AKP'li Afyonkarahisar Belediyesi, skandal bir karar aldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı yer olan Afyonkarahisar'da, şehrin simgesi kabul edilen Atatürk'ün Kocatepe'de çekildiği fotoğraf, Kent Konseyi'nin logosundan kaldırıldı.

Logodan kaldırılan Atatürk'ün silüetinin yerine, Paşa Cami'nin fotoğrafı yerleştirildi.

Sözcü'nün hbaerine göre, Afyonkarahisar Belediyesi'nin Temmuz ayı olağan meclis toplantısında gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Hüsnü Taşer, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e Kent Konseyi'nin logosunun neden değiştiğini sordu.

“FARKINDA DEĞİLİM” DEDİ
Taşer, “Afyon'un simgesi olarak kabul edilen Kocatepe'de çekilen Atatürk silüeti Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi'nin logosundan çıkartılarak yerine Paşa Caminin konulmasının maksadı nedir? “Bunun amacı Atatürk ismini ve resmini silmek midir?” diye sordu.

AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, “Bu logo değişiminin farkında değilim. Arkadaşımızı çağırırız. Nedir ne değildir, bilgilendirme yaparız” dedi. Konuyla ilgili ulaştığımız Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan ise, logonun neden değiştirildiğine ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı. Yasan, “Şu bu konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Yakın zamanda kamuoyuna geniş bir açıklama yapacağım” şeklinde konuştu.

afyon afyonkarahisar logo atatürk kocatepe kent konseyi