AKP'den zamlar hakkında ilk açıklama: Geldiği gibi gider, gelirlerinizi artırın

TAKİP ET

2022'nin ilk günündeki zam yağmuruna ilişkin AKP'den ilk açıklama geldi. MKYK üyesi Mücahit Birinci, "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok" dedi. Yine MKYK üyesi olan Şamil Tayyar ise "Gelirlerinizi artırın" çağrısında bulundu.

Yeni yılla birlikte elektrikten doğalgaza, akaryakıttan ulaşım ücretlerine kadar birçok kalemde adeta zam yağmuru yaşlandı. Zamlara vatandaşlardan tepki gelirken AKP'den de açıklama geldi.

2022'deki tüm zamlar: vergi, ceza, harç, akaryakıt, doğalgaz, elektrik, pasaport, ehliyet! Yeni yılda ne kadar zam yapıldı?


"GELDİĞİ GİBİ GİDER"
AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, yurttaşların büyük tepkisine yol açan zamlar için "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok" yanıtı verdi.

Birinci, konuya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Zam geldiği gibi gider... Anlık tepkiye lüzum yok. Biz başardık, yine sizlerle el ele biz başaracağız. Dolarda anlık tepki verenleri ne hale getirdik hatırlayınız, hem de bir gecede..." ifadelerini kullandı.

AKP'Lİ TAYYAR: GELİRLERİ ARTIRMALI
Zamlar için açıklama yapan bir diğer AKP yöneticisi ise Şamil Tayyar oldu. AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar, yapılan zamların "sürpriz" olmadığını belirtip "Avrupa 5/6 kat daha pahalı kullanıyor" iddiasında bulundu.

"Bu kriz, tüm dünyanın ortak sorunu. Kısa vadede çözümü zor, etkisi zayıflatılabilir" diyen Tayyar, yurttaşlara "giderleri azaltamıyorlarsa gelirleri artırmaları" önerisinde bulunup "Gelir, fiyat artışından fazlaysa hayat kolaylaşır" değerlendirmesi yaptı.

 

akp zam elektrik doğalgaz şamil tayyar mücahit birinci ekonomi 2022