AKP'den sert sözlerle istifa eden Amine Cansu Kaba hangi partiye geçiyor

TAKİP ET

Sosyal medya hesabından sert sözlerle açıklama yaparak AKP'den istifa ettiğini açıklayan İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba'nın akıbeti belli oldu. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Amine Cansu Kaba ile görüştüklerini açıkladı.

AKP İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba, sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yaparak partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaba, istifa mektubunda "Partimden ayrılma sebeplerim; adaletten uzaklaşma, zaman içinde insanların itibarsızlaştırılması, makam ve mevki sahiplerinin liyakatsizliği ve başta gençlik olmak üzere umudun yok edilmesine kadar giden bu yolda vicdanları yaralayan ve 'bu kadarı da olmaz' dediğimiz yanlışlardır" demişti.

YENİ PARTİSİ BELLİ OLUYOR
Amine Cansu Kaba'nın Gelecek Partisi'ne katılması bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Amine Cansu Kaba ile görüştüklerini belirtti.

Temurci, şu ifadeleri kullandı:
"Gelecek Partisi olarak da AKP'de yanlışa, harama, yolsuzluğa, arsızlığa bulaşmamış herkese kapımız açık. Sayın Amine Hanım da bunlardan biri, yapmış olduğu açıklamayı da gördüm. Elbette kendisini partimize davet edebiliriz. Kendisi de uygun görürse birlikte çalışmak isteriz. Kendisiyle de irtibat kuruyoruz. Tabi ki Gelecek Partisi'nde biz İstanbul'da Amine Hanım istifa etmeden önce böyle bir bilgimiz yoktu. Ama bu gerekçelerle istifa eden ahlaki nedenlerle, yozlaşmayla, bu gerekçelerle istifa eden insanları Türkiye'de bir haykırış olarak görüyoruz. Partimizin kapıları da bu arkadaşlara sonuna kadar açıktır."

AKP'de deprem: İBB Meclis Üyesi Amine Cansu Kaba sert açıklamalarla istifa etti

akp amine cansu kaba gelecek partisi ibb meclis üyesi istifa