AKP'den Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Helalleşme' cevabı: Önce darbe yapanlar gibi yargılanacaklar!

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' çıkışıyla ilgili konuştu. Turan, " Önce özür dileyecekler, af dileyecekler, hatta darbe yapanlar gibi yargılanacaklar, sonra belki insanlar helal edecekler ya da etmeyecekler" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşeceğiz" açıklamasını değerlendirdi.

Turan, "Önce özür diyecekler, af dileyecekler, hatta bu işi yapanlar gibi yargılanacaklar, sonra belki insanlar helal edecekler ya da etmeyecekler. Zalim ile mazlum arasında helallik olmaz" dedi.

Turan'ın açıklaması şöyle:
"Biri zulüm ettiğinde, biri mazlum olduğunda helallik olmaz. Sen bana her türlü zulmü yapacaksın, 2 gün sonra özür yok, af yok, hesap yok; diyeceksin ki 'hakkını helal et.' Böyle helallik olmaz" diyen Turan, "İnsanlar kat sayıdan, başörtüsünden, 28 Şubat yıllardaki bir sürü sıkıntıdan dolayı çok büyük bedeller ödediler. Onları görmeyeceksiniz, şimdi 'helallik istiyorum' diyeceksiniz. Önce özür diyecekler, af dileyecekler, hatta bu işi yapanlar darbecilerde olduğu gibi, 28 Şubat’ta darbe yapanlar gibi yargılanacaklar, sonra belki insanlar helal edecekler ya da etmeyecekler. Zalim ile mazlum arasında helallik olmaz. İki denge arasında helallik olur. Kılıçdaroğlu, zulüm ettiği insanlardan özür dilemeli, af dilemeli sonra helallik konusunu açmalıdır"

bülent turan akp helalleşme chp kemal kılıçdaroğlu