AKP'den "Elektrik zammı geri alınacak mı?" sorusuna yanıt! Elektrik faturaları gündemde

TAKİP ET

Elektriğe yapılan fahiş zam sonrasında tepkiler çığ gibi büyürken "Zamlar geri alınacak mı?" sorusuna AKP'den yanıt geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Zamlar geri alınana kadar ben artık faturalarımı ödemeyeceğim" açıklaması hakkında konuştu. CnnTürk yayınına katılan Dağ, "Zamlar geri alınacak mı?" sorusunu yanıt verdi.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI
Kılıçdaroğlu'nu provokasyon yapmakla suçlayan Dağ, "Bir kaos çıkarma çalışması. Ben buradan böyle bir netice çıkacağına inanmıyorum. Hükümet ve parti yetkililerimiz bu konuda bir çalışma yapıldığını zaten söyledi. Buradan çıkacak olan neticeyi siyaseten kendine mal etmek çabası içinde ki böyle bir çıkış yapıyor" dedi.

"SORUN KÜRESEL" DEDİ
Faturalardaki artışın küresel sorunlardan kaynaklı olduğunu belirten Dağ, "Enerji fiyatlarındaki artışların küresel sorunlardan kaynaklandığını muhalefet bilmiyor mu? Küresel boyutta yaşanan bir hadise hiç yok diyemeyiz. Var ortada bir şey farkındayız. Ama bunu da bir bahane olarak söylemek istemiyoruz. Vatandaşımızın bunu en az etkilenecek şekilde yaşaması kanaatinde olduğumuzu sürekli ifade ediyoruz. Bunun içinde ciddi bir çaba sarf ettiğimizi, bazen bütçe bazen başka kanallarla sübvanse ettiğimizi söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"ZAMLAR GERİ ALINACAK MI?" SORUSUNA CEVAP
Zamlara ilişkin yapılacağı düzenlemeyle ilgili de konuşan Dağ, "Hazine, Maliye ve Enerji Bakanlığı boyutunda bir çalışma yürütülüyor. Zamları geri almak değil ama vatandaşın üzerindeki yükü biraz daha azaltmak şeklinde bir düzenleme yapılacak" dedi.

akp elektrik zam elektrik zammı fatura elektrik faturası