AKP'den dikkat çeken yabancı dilde tabela çıkışı: Ek vergi getirilsin

TAKİP ET

Yabancıların yoğun yaşadığı bölgelerde Arapça tabela ve ilanların yaygınlaşmasının ardından AKP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. AKP milletvekili İbrahim Aydemir, yabancı dildeki tabelalar için ek vergi getirilmesini talep etti.

Türkiye'de yabancıların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde bulunan dükkanlarda tabelalar Arapça'ya döndü. Birçok dükkanın tabelasında Türkçe bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Yabancı dildeki tabelalara ilişkin tartışmalar sürerken AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yabancı kelimelere dönük istila edici bir halin söz konusu olduğunu belirten Aydemir, "Yabancı isim kullanan iş yerlerine ilave vergi gelmeli" diye konuştu.

"MUTLAKA İLAVE VERGİ KONULMASI LAZIM"
Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 13 Mayıs'ın Türk Dil Bayramı olarak kutlandığını belirten Aydemir, belediyelerden de bu konuda bir talepleri olduğunu dile getirdi.

Aydemir, şöyle konuştu:
"Yabancı isim kullanan iş yerlerine ilave vergi gelmeli. Eğer bir iş yeri, kendini tarif ederken yabancı bir kelime kullanıyorsa ona mutlaka ilave bir vergi konulması lazım. Onun bir külfete katlanması lazım. Çünkü bu durum, milletin kodlarına dönük bozucu bir yaklaşım sergiliyor."

Türkçe tabela bulmak imkansızlaştı! Görüntüler İstanbul Fatih'ten

İstanbul Başakşehir'de tabelalar Arapça oldu, Türkçe neredeyse kalmadı!

Esenyurt'ta dikkat çeken görüntüler: Türkçe konuşan yok, tabelalar Arapça

akp tabela yabancı tabela ek vergi vergi türkçe tabela türkçe