AKP'den BAE açılımı: Erdoğan makale yazdı, İletişim Başkanı panel düzenledi, Türk bayraklarıyla karşılama

TAKİP ET

15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan ülkelerden biri olan BAE ile buzlar tamamen eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günkü ziyaret öncesi BAE'nin Khaleej Times Gazetesi için bir makale kaleme aldı. İletişim Başkanlığı ise "Geleceğe Bakış: Türkiye-BAE İş Birliği' paneli düzenledi. İşte kritik detaylar....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Şubat'ta AKP'li ismler tarafından 15 Temmuz darbe girişiminden sorumlu tutulan BAE'ye gidecek. Ziyaret öncesi kritik gelişmeler yaşandı.

Erdoğan, ziyaret öncesi BAE'de yayımlanan Khaleej Times Gazetesi'nin Türkiye özel eki için bir makale kaleme aldı. Erdoğan, "Bölgesel Barış ve İş Birliği İçin İnisiyatif Zamanı" başlıklı yazısında "Son dönemde Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yoğunluk kazanan diyaloğun bugün artık somut iş birliğine dönüşmüş olması, inisiyatif üstlendiğimiz takdirde ortak geleceğimizi el birliğiyle şekillendirebileceğimizi de göstermiştir" ifadelerini kullandı.

"DOSTLUĞUMUZUN VE KARDEŞLİĞİMİZİN..."
Erdoğan'ın makalenin sonundaki ifadeleri ise dikkat çekti. Erdoğan, "Kuruluşunun 50. yılını idrak eden Birleşik Arap Emirlikleri'yle dostluğumuzun ve kardeşliğimizin yeni bir 50 yılına daha ortak çıkarlar, karşılıklı saygı ve güven temelinde adım atıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

İLETİŞİM BAŞKANI PANEL DÜZENLEDİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise kritik ziyaret öncesi "Geleceğe Bakış: Türkiye-BAE İş Birliği" başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşma yapan Fahrettin Altun, "Türkiye ve BAE'nin bölgede siyasi ve ekonomik birer güç olarak önemli aktörler olduklarını düşünüyoruz. Türkiye olarak Körfez coğrafyasına ve Orta Doğu'ya yönelik iş birliği ve kalkınmayı temel alan bir dış politika sürdürmeyi hedefliyoruz" ifadelerine yer verdi.

TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILACAK
Erdoğan'ın ziyareti sırasında BAE'deki önemli simge yapılar ve ikonik binalar Türk ve BAE bayrakları ile donatılacak. Burj Khalifa'nın da görsel bir gösterimle aydınlanması planlanıyor.

ERDOĞAN 14 ŞUBAT'TA GİDECEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ın 24 Kasım 2021'de Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından BAE'ye 14-15 Şubat’ta iade ziyareti yapacak.

SEDAT PEKER DE BAE'DE BULUNUYOR
Video ve Twitter'daki paylaşımlarıyla birçok ifşaatta bulunan Sedat Peker de BAE'de bulunuyor. BAE Veliaht Prensi'nin Kasım ayında Türkiye'ye gelmesinin ardından Sedat Peker'in paylaşım yapması yasaklanmıştı. Sedat Peker, Kasım ayından beri hiçbir açıklamada bulunmadı.

erdoğan akp bae dubai abu dabi sedat peker birleşik arap emirlikleri veliaht prens cumhurbaşkanı iletişim başkanı makale panel