AKP'den asgari ücret çıkışı: 4 bin TL'nin altında olmamalı!

TAKİP ET

Asgari ücrete görüşmelerinin başlamasına sayılı günler kala AKP'den yeni bir çıkış geldi. AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, "Asgari ücret 4 bin TL'nin altında olmamalı" dedi.

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin asgari ücret için "En az 4 bin TL olmalı" çıkışının ardından bir açıklamada AKP'den geldi.

AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer partisinin il başkanlık binasında düzenlediği basın toplantısında  “Asgari ücret 4 bin TL’nin altında olmamalı" dedi.

Tamer, şu ifadeleri kullandı:
"Asgari ücret 4 bin TL’nin altında olmamalı diye düşünüyorum. Asgari ücretli kardeşlerimiz hepimizin malumu, bildiğimiz şeyler. Şahsi olarak 4 bin TL’nin altında olmamalı. Benim düşüncem bundan yana.

Sağlık ile ilgili yatırımlarımız da hızla devam ediyor. 1 yıl öncesinde size ilk ameliyatı ben yapacağım demiştim. Ama şu bir gerçek ki sağlıkta o şehir hastaneleri Avrupa’da bir örnek olduğumuzun göstergesi. Özellikle pandemi döneminde tüm ülkelerin tek tek döküldüğü dönemde sadece 45 günde hastaneye başlayıp bitirilmesinden bahsediyoruz.

Hastanelerimizde hiçbir sıkıntımız olmadı. Doluluk oranlarımız yükselse de hiçbir zaman sıkıntı yaşamadık. Dışarıda hastamız kalmadı. Şehir hastanelerinin özel hastanelerden daha konforlu olduğunu görüyoruz.”

akp asgari ücret maaş zam 4 bin tl